Bosz kiest bekerkeeper en heeft zoethoudertje voor Vertessen

Reacties

PSV start woensdag in de bekerwedstrijd tegen FC Twente met Joël Drommel onder de lat. Voor de goalie zijn het de eerste minuten in de hoofdmacht dit seizoen. Yorbe Vertessen start ook.

Bosz kiest bekerkeeper en heeft zoethoudertje voor Vertessen
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 1
FC Twente
FC Twente

De Belg staat vanwege een gebrek aan speeltijd open voor een vertrek bij PSV en heeft meerdere opties in het buitenland. De basisplaats van Vertessen tegen FC Twente betekent dat hij voor de vijfde keer start dit seizoen.

Drommel had dus nog helemaal geen minuten gemaakt in het eerste elftal van PSV. Trainer Peter Bosz kiest voor Walter Benítez onder de lat. Drommel maakte dit seizoen wel minuten in de Keuken Kampioen Divisie, tegen Jong FC Utrecht en Jong Ajax. Eigenlijk is Drommel te oud om in actie te komen voor de PSV-beloften, maar bij wedstrijden tussen twee beloftenteams gelden versoepelde regels. Zodoende komt Drommel niet geheel zonder wedstrijdritme onder de lat te staan tegen FC Twente.

Naast Drommel en Vertessen kiest Bosz voor meer vertrouwde namen. Dit betekent dat Jordan Teze, André Ramalho, Olivier Boscagli, Sergiño Dest, Jerdy Schouten, Joey Veerman, Guus Til, Johan Bakayoko en Luuk de Jong starten.

Bosz kreeg voor het duel met FC Twente ook goed nieuws vanuit de ziekenboeg. Hirving Lozano keert namelijk terug bij de wedstrijdselectie, hij begint naast Noa Lang op de bank in Eindhoven. De Mexicaan kwam eind november voor het laatst in actie voor PSV, vanwege een hamstringblessure was hij er ruim anderhalve maand niet bij.

PSV - FC Twente zou oorspronkelijk op 21 december worden gespeeld, maar door de weersomstandigheden was dat toen niet mogelijk. De winnaar van dit duel speelt op 24 januari in de achtste finale tegen Feyenoord.

De opstelling van FC Twente

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.