Ongenaakbaar Iran als derde land zeker van WK-deelname

Reacties

Iran heeft maandagavond een ticket voor het WK 2018 bemachtigd. De ploeg van Eredivisionisten Alireza Jahanbakhsh (AZ) en Reza Ghoochannejhad (SC Heerenveen) was met 2-0 te sterk voor Oezbekistan.

Ongenaakbaar Iran als derde land zeker van WK-deelname

Jahanbakhsh stond in de basis bij het duel met de nummer drie van de Aziatische WK-kwalificatiepoule A, Ghoochannejhad zat op de bank en viel in de extra tijd in. De klus was toen al geklaard door de thuisploeg, die ook zijn achtste kwalificatieduel ongeslagen bleef.

Serdar Azmoun (foto), spits van Ajax- en PSV-beul FK Rostov, opende in de 23ste minuut de score. Mehdi Taremi zorgde in de 88ste minuut voor de beslissing, waardoor Iran met nog twee kwalificatieduels te gaan al zeker is van deelname aan het WK in Rusland. Zuid-Korea heeft als nummer twee van Groep A de beste papieren voor het andere WK-ticket. In Groep B staan Japan en Saudi-Arabië er het beste voor. De nummers drie - momenteel Oezbekistan en Australië - kunnen zich via de play-offs nog plaatsen voor het WK. 

Het is de tweede keer op rij dat Iran van de partij is op het mondiale eindtoernooi. In 2014 gingen de Aziaten roemloos ten onder in een poule met Argentinië, Nigeria en Bosnië-Herzegovina. Ook in 1978, 1998 en 2006 plaatste Iran zich voor het WK.

De ploeg van bondscoach Carlos Quieroz is als derde land zeker van deelname aan het WK 2018. Eerder stelde Brazilië als koploper van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep al een ticket veilig, terwijl Rusland als organisator automatisch geplaatst is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.