Onfortuinlijk AC Milan voorkomt op valreep eerste nederlaag

AC Milan is ontsnapt aan de eerste nederlaag van het seizoen. Parma zag in San Siro in blessuretijd de zege door de vingers glippen.

AC Milan
AC Milan
2 - 2
Parma
Parma

Het ontbreken van Zlatan Ibrahimovic was voor AC Milan de laatste weken zonder consequenties gebleven. Tegen Parma dreigde het dan toch mis te gaan voor de Rossoneri, die de eerste tien duels van het Serie A-seizoen zonder nederlaag waren doorgekomen.

Na minder dan een kwartier brak Parma de ban. Gervinho stuurde enkele Milanese opponenten het bos is om vervolgens met zijn voorzet Hernani te bereiken; 0-1. Dat de gasten na 45 minuten met die voorsprong de kleedkamer opzochten, mocht bijna een wonder heten.

Het ging om centimeters. De VAR zette vanwege buitenspel een streep door de gelijkmaker van Samu Castillejo, die net een teen te ver naar voren stond. Bovendien stond voor rust tot drie keer toe het aluminium een 1-1 in de weg.

In de tweede helft was Vrouwe Fortuna andermaal niet op de hand van Milan. Hakan Calhanoglu raakte voor de derde keer het aluminium, waar in de 56ste minuut Jasmin Kurtic compleet tegen de verhouding in de 0-2 maakte.

Theo Hernández tekende binnen enkele minuten voor het Milanese antwoord. Verder dan die aansluitingstreffer leken de Rossoneri niet te komen. In blessuretijd viel dan toch die verdiende gelijkmaker. Opnieuw was Hernández de gevierde man. Door het gelijkspel is de voorsprong op nummer twee Internazionale nog drie punten.