In de schaduw van Zlatan: deze jonge Belg is het gezicht van een nieuw Milan

Reacties

Dit seizoen gaat bij AC Milan natuurlijk de blik automatisch op Zlatan Ibrahimovic, met zijn persoonlijkheid en doelpuntendrift. In zijn schaduw is Alexis Saelemaekers bezig aan een indrukwekkende opmars binnen het elftal. Hij zet grote stappen om het nieuwe gezicht te worden van een gedwongen metamorfose binnen AC Milan.

In de schaduw van Zlatan: deze jonge Belg is het gezicht van een nieuw Milan
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
2 - 2
Parma
Parma

Het was de afgelopen seizoenen flink saneren voor de Milanezen, ooit een topclub maar de laatste jaren vrij onzichtbaar in Europees (en Italiaans) verband. De club werd door een straf van de UEFA op basis van Financial Fair Play uit Europa geweerd en heeft flink moeten schrapen om richting het schrijven van zwarte cijfers te gaan.

De financiële bezuinigingen bleken ook uit de jaarlijkse salarislijst van AC Milan die naar buiten kwam. Weliswaar staat Zlatan voor een salaris van zeven miljoen euro op de lijst en verdient topkeeper Gianluigi Donnarumma een miljoentje minder, daaronder staan op die lijst bedragen die je ook bij Ajax wel langs ziet komen. Het zegt genoeg over een club in verval, achttienvoudig Italiaans kampioen, zevenmaal succesvol in de Champions League/Europa Cup I.

Er is simpelweg weinig te besteden bij AC Milan, blijkt ook uit de transferactiviteit van de club. Geen vergoeding komt boven de tien miljoen euro uit en met de komst van bijvoorbeeld Sandro Tonali, Jens Petter Hauge en ook Saelemaekers wordt gedacht aan de toekomst.

De 21-jarige Saelemaekers kwam aan het begin van dit jaar al uit voor AC Milan, dat hem voor een bedrag van 3,5 miljoen euro huurde van Anderlecht. Door nogmaals 3,5 miljoen over te maken naar België namen de Milanezen de Belgische rechtspoot definitief over. In zijn eerste halve seizoen was het duidelijk wennen voor Saelemaekers, die voor het eerst alleen in het buitenland zat. Dit gaf de Belg ook toe in een interview met het clubkanaal van AC Milan: 'Ik vind het niet erg om alleen te zijn, maar het doet wel wat met je.'

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Inmiddels is Saelemaekers gesetteld in Milaan en zijn de prestaties meer dan uitstekend. Hij miste nog geen wedstrijd in de Serie A dit seizoen en is dus een belangrijk onderdeel van een AC Milan dat bovenaan staat in de competitie en dus mag dromen van het eerste succes in de competitie sinds 2011. Voor dit AC Milan in opbouw zou een plek bij de eerste vier – en dus Champions League-voetbal – al een fantastische prestatie zijn, maar er wordt natuurlijk stiekem gedacht aan de terugkeer van de Scudetto op het shirt.

De prestaties van Saelemaekers zijn ook bij het nationale elftal van België niet onopgemerkt voorbijgegaan. Inmiddels debuteerde hij voor De Rode Duivels, door blessureleed kwam er nog geen vervolg op dat debuut. Het moet echter raar lopen willen we Saelemaekers volgend jaar niet zien schitteren op het EK, waar België speelt tegen Denemarken, Finland en Rusland.

Maar eerst dit mooie seizoen met AC Milan, waarin de club goede zaken kan doen in de komende weken. Voor de krakers tegen Sassuolo (20 december), Lazio (23 december) en Juventus (6 januari) speelt zijn Parma en Genoa de tegenstanders.

De wedstrijden in de elfde speelronde van de Serie A:


Vr 11 dec. 2020

Za 12 dec. 2020

Zo 13 dec. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.