Onderzoek werpt licht op oorzaak ongeluk Sala

Reacties

Het onderzoek naar het noodlottige ongeluk van Emiliano Sala is afgerond. Verschillende conclusies zijn getrokken over de oorzaak van de crash die de Argentijnse aanvaller het leven kostte.

Onderzoek werpt licht op oorzaak ongeluk Sala
© Pro Shots

De 28-jarige Sala verongelukte op 21 januari 2019, toen hij op weg was van Nantes naar Cardiff. Het vliegtuig stortte 's nachts in slecht weer neer in Het Kanaal.

Het onderzoek naar de crash brengt verschillende oorzaken naar voren. Zo had de ook verongelukte piloot David Ibbotson niet de juiste papieren om commerciële vluchten uit te voeren. Sowieso mocht het bewuste vliegtuig daarvoor niet gebruikt worden.

Het vliegtuig voldeed niet aan de veiligheidseisen. Zo was er geen werkend waarschuwingssysteem voor koolmonoxide in het toestel. Waarschijnlijk kreeg de piloot last van koolmonoxide-vergiftiging door een verkeerde uitlaat en verloor hij daarom de macht over het vliegtuig.

In de nasleep van de tragische dood staan FC Nantes en Cardiff FC nog tegenover elkaar. Zo wil de club uit het Championship de Franse club voor de rechter slepen voor medeplichtigheid aan het overlijden van de Argentijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Sala
Meer over E. Sala
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.