Cardiff weigert te betalen voor verongelukte Sala en krijgt transferverbod

Reacties

Cardiff City heeft een transferverbod gekregen voor de aankomende transferperiode, zo heeft de club uit het Championship bevestigd aan de BBC. Dit komt omdat Cardiff het deel van de transfersom voor Emiliano Sala dat betaald moest worden nog altijd niet heeft overgemaakt aan FC Nantes.

Cardiff weigert te betalen voor verongelukte Sala en krijgt transferverbod
© Pro Shots

Sala zou in januari 2019 de overstap maken van FC Nantes naar Cardiff City, maar op weg naar zijn nieuwe club kwam de aanvaller om het leven bij een vliegtuigongeluk. Er ontstond een pijnlijk conflict tussen Nantes en Cardiff over wat er vervolgens zou gebeuren met de transfersom die de clubs hadden afgesproken. De deal was al afgerond; Cardiff zou zo'n zeventien miljoen euro betalen.

De FIFA oordeelde dat Cardiff alleen het eerste deel van de afkoopsom, een bij de transfer afgesproken bedrag van zes miljoen euro, zou moeten overmaken. Cardiff ging daar nog tegen in beroep bij het CAS, maar zonder succes. Dat was voor Cardiff geen reden om over de brug te komen: bij Nantes hebben ze nog altijd geen miljoenen vanuit Wales gezien.

Mehmet Dalman, de voorzitter van Cardiff, heeft nu laten weten dat zijn club een transferverbod heeft gekregen voor januari. De preses gaat ervan uit dat deze nog wel zal worden opgeheven: hij zegt in gesprek te zijn met de Engelse bond én de FIFA. Maar hij houdt wel voet bij stuk. 'We hebben niet betaald en hebben op dit moment ook niet de intentie om dat te gaan doen', klinkt het.

Cardiff, dat op het moment van de deal met Nantes nog in de Premier League speelde, is momenteel de nummer twintig van het Championship. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.