Cardiff betaalt laatste deel transfersom voor overleden Sala

Reacties

Cardiff City heeft het laatste deel van de transfersom voor de Argentijnse voetballer Emiliano Sala overgemaakt aan FC Nantes. De club uit Wales kondigde in januari 2019 de transfer van Sala aan, enkele dagen later overleed hij in een vliegtuigcrash.

Cardiff betaalt laatste deel transfersom voor overleden Sala
© Pro Shots

Daarna ontstond er een geschil tussen Cardiff en FC Nantes, de Franse club waarvan Sala gekocht werd, over of de transfersom wel of niet betaald moest worden. Cardiff vond van niet, omdat Sala officieel geen speler van The Bluebirds was ten tijde van de crash. De FIFA vond dat Cardiff geen gelijk had en nu heeft de club zijn transfersom volledig betaald, de laatste termijn bedroeg naar verluidt zo'n veertien miljoen euro.

De kous is echter nog niet af. Cardiff heeft Nantes voor de burgerlijke rechtbank in Frankrijk gedaagd, nadat een Zwitsers tribunaal oordeelde dat het in Zwitserland gezetelde CAS niet de autoriteit bezat om te oordelen over de door Cardiff gevraagde schadevergoeding. Cardiff wil via de Franse justitiële weg een schadevergoeding van ruim honderd miljoen euro afdwingen. De Britten zijn van mening dat Nantes onverantwoord heeft gehandeld rond Sala's overgang.

Bekijk hier al onze video's
Meer Cardiff City
Meer over Cardiff City
Meer FC Nantes
Meer over FC Nantes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.