Norwich-fans geven Krul na degradatie toch iets om trots op te zijn

Reacties

Tim Krul is door de fans van Norwich City verkozen tot Speler van het Seizoen. Het is voor de 32-jarige doelman een schrale troost na de degradatie uit de Premier League.

Norwich-fans geven Krul na degradatie toch iets om trots op te zijn
© Pro Shots

Krul kwam dit seizoen 37 duels in actie voor Norwich in alle competities en onderscheidde zich regelmatig met puike reddingen. Hoogtepunten waren zijn twee gestopte penalty's tegen Manchester United en een heldenrol in de penaltyserie tegen Tottenham Hotspur in het FA Cup-toernooi. De fans van The Canaries verkozen hem daarom als beste speler van het seizoen, vóór Todd Cantwell en Alexander Tettey.

'Dit is een grote eer', zegt Krul op de clubwebsite. 'Het is heel speciaal om op deze manier onderdeel te zijn van de clubhistorie. De uitkomst van het seizoen is niet ideaal, we wilden er natuurlijk in blijven. Maar om dan zo'n individuele onderscheiding te krijgen, is iets om trots op te zijn. Het zijn tot nu tot twee geweldige jaren geweest en een waar avontuur. Sinds hier ik kwam, waren het 24 ongelooflijke maanden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Krul arriveerde in 2018 op Carrow Road en zette de weg omhoog weer in na enkele moeilijke jaren als gevolg van een zware knieblessure. 'Ik had een lastige start en iedereen twijfelde aan me na de eerste paar wedstrijden. Maar toen begon het te lopen. Ik voelde mijn zelfvertrouwen terugkomen en we begonnen een paar wedstrijden te winnen.' Het resulteerde uiteindelijk in de Championship-titel en promotie naar de Premier League.

Dankzij zijn prima prestaties onder de lat is Krul uitgegroeid tot een publiekslieveling bij Norwich. 'Mijn relatie met de fans is vanaf dat moment steeds beter geworden. Ik voel dat er een enorme band is met de fans. Het is jammer dat ze nu niet op Carrow Road mogen komen, maar tot aan de break stonden ze volledig achter ons en was de sfeer ongeëvenaard', besluit Krul, die nog een tweejarig contract heeft bij Norwich.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In januari sprak VI met Tim Krul over zijn wederopstanding bij Norwich City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer T. Krul
Meer over T. Krul
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.