Noppert ontkomt niet aan operatie: slot van het seizoen op de tocht

Reacties

Andries Noppert gaat onder het mes om zijn liesproblemen te verhelpen. Het is nog onduidelijk of de doelman van SC Heerenveen in het slot van het seizoen nog in actie kan komen.

Noppert ontkomt niet aan operatie: slot van het seizoen op de tocht
© Pro Shots

Noppert kampt sinds januari met liesproblemen en kwam sinds de thuiswedstrijd tegen FC Groningen niet meer in actie namens Heerenveen. Vervolgens leek het de goede kant op te gaan met de international, die vrijdag zijn 29ste verjaardag viert. Noppert hoopte zonder operatie van de blessure te kunnen herstellen, maar dat is niet gelukt.

De sluitpost gaat binnen afzienbare tijd onder het mes. Met nog zeven speelronden in de Eredivisie voor de boeg is het de vraag of Noppert dit seizoen nog terugkeert op de Nederlandse velden. Mogelijk wordt het seizoen van Heerenveen nog verlengd, want de Friezen zijn verwikkeld in de strijd om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal.

Duidelijkheid
'Het is goed voor hem dat er nu duidelijkheid is', vindt trainer Kees van Wonderen. 'Hij zat al een tijdje in zijn revalidatie, met als idee om het liesgebied sterker te maken. Dat ging steeds een stapje beter. Tussendoor is hij langs specialisten geweest om te vragen of hij op de goede weg was. Daar kreeg hij te horen dat het de juiste route was, maar uiteindelijk zette hij te weinig stapjes vooruit. Daarom is nu voor de operatie gekozen.'

Van Wonderen durft nog niet te zeggen of Noppert dit seizoen nog terugkeert onder de lat. 'Als je de hersteltermijn van zes weken aanhoudt, dan ben je bijna aan het einde van het seizoen. Wellicht dat we de play-offs halen. In het beste geval kan hij dan nog spelen en komt hij in aanmerking voor Oranje, dat dan in actie komt in de Nations League. Maar dan bekijk ik de zaken heel zonnig.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer A. Noppert
Meer over A. Noppert
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.