Noorse media verbazen zich over Ajax: 'Bodø/Glimt favoriet om door te gaan'

Bodø/Glimt heeft verzuimd om voor een Europese shock te zorgen. Dat concluderen Noorse media na het gelijkspel op bezoek bij Ajax. De bezoekers leken op weg naar een overwinning, maar moesten in de blessuretijd twee keer capituleren.

Ajax
Ajax
2 - 2
FK Bodø/Glimt

Na ruim een uur keek Ajax nog tegen een achterstand van 0-2 aan. Beide keren lukte het Albert Grønbæk om Diant Ramaj te passeren. Na een rode kaart van Odin Bjørtuft kwam Ajax in blessuretijd langszij. Branco van den Boomen zorgde vanaf de stip voor de aansluitingstreffer, Steven Berghuis een aantal minuten later voor de gelijkmaker. 'Het thuispubliek ontwaakte na de rode kaart', zag Dagbladet.

'In de Johan Cruijff Arena raasde een gele storm uit het noorden', doelde de Noorse krant op het spel van Bodø/Glimt. 'En dat tegen Ajax, dat door de jaren heen bekendheid verwierf als een van de meest elegante voetbalteams ter wereld. Na de 2-2 van Ajax vierden de supporters van de club een uitbundig feest. Een groot contrast met de negentig minuten ervoor, want het vertoonde spel van de thuisploeg zorgde voor woede bij de eigen fans.'

Henderson gefrustreerd
Dagbladet sloot af met een passage over Jordan Henderson, die zijn Europese debuut maakte voor Ajax. De 33-jarige routinier maakte geen grote indruk. 'De gewezen Liverpool-captain had moeite om het bij te benen. Kort voor tijd kreeg hij de gele kaart, omdat hij gefrustreerd raakte toen hij te laat kwam.'

Jesper Mathisen gaf aan dat het logisch is dat de spelers van Bodø/Glimt teleurgesteld van het veld stapten. 'Die eerste goal, heb je dat gezien? Dat was totaalvoetbal in Amsterdam. Maar uiteindelijk is dit een goed resultaat', zei de analist van TV2. 'Ze hebben het in de laatste minuten uit hun vingers laten glippen. Op het kunstgras krijgen we volgende week een spannende wedstrijd. Ik zie Bodø/Glimt als de favoriet om door te gaan.'

VG richtte zich net als Dagbladet op de supporters van Ajax, die hun chagrijn lange tijd niet konden verbergen. 'Vijf minuten voor tijd hadden ze genoeg gezien en verlieten veel supporters het stadion, al draaiden sommigen zich weer om toen Ajax in de slotfase een penalty kreeg. Dit is niet meer het Ajax dat Juventus en Real Madrid pijn deed.'

De return tussen Bodø/Glimt en Ajax staat donderdag 22 februari op het programma. In het Aspmyra Stadion wordt dan om 18.45 uur afgetrapt.