Nominatie én negatief record: Van Bommel haalt uitspraak Hoeness aan

Reacties

Mark van Bommel is dinsdag genomineerd voor de titel Coach van het Jaar in België. De trainer van Antwerp FC heeft echter andere dingen aan zijn hoofd. Hij jaagt dinsdagavond tegen Shakhtar Donetsk op zijn eerste zege in de Champions League.

Nominatie én negatief record: Van Bommel haalt uitspraak Hoeness aan
© Pro Shots
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
1 - 0
Antwerp
Antwerp

Van Bommel krijgt op 10 december te horen of hij door de Belgische sportpers wordt verkozen tot Trainer van het Jaar, nadat hij Antwerp afgelopen seizoen aan de dubbel hielp. De 46-jarige oud-international heeft concurrentie van baanwielrentrainer Kenny De Ketele en basketbalcoach Rachid Meziane. Dit seizoen gaat het The Great Old een stuk minder voor de wind. In eigen land staat de regerend kampioen vijfde, op elf punten van koploper Union Sint-Gillis. En in de Champions League jaagt Antwerp nog op het eerste punt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat moet dan gebeuren in Hamburg, waar Shakhtar vanavond speelt vanwege de oorlog in thuisland Oekraïne. In het heenduel was Antwerp dicht bij een overwinning, maar gaf het een 2-0 voorsprong uit handen en miste Toby Alderweireld in de extra tijd een penalty. Van Bommel wanhoopt daarom niet, al erkent hij dat het lastig wordt om nog als derde te eindigen in Groep H. 'Na tegenslagen reageren wij áltijd. Ook in Europa', zei Van Bommel tijdens zijn perspraatje. 'Met tien man maakten we in Porto bijna nog gelijk.'

Negatief record
Mede door de vier nederlagen van dit seizoen wacht Van Bommel na dertien duels nog op zijn eerste CL-overwinning als trainer, een negatief record. 'Maar doe me één lol', counterde de voormalig trainer van PSV en VfL Wolfsburg. 'Kijk Wolfsburg-Sevilla eens terug. Toen stonden we 1-0 voor, tot we vijf minuten voor tijd een zwaar onterechte penalty tegen kregen. Zoals bij Anderlecht - RWDM, maar dan nog duidelijker. Zo was het ook tegen Shakhtar, Porto, Inter, Barcelona, Tottenham… Overal waren we er dicht bij.'

'En je kan me om de oren slaan met dat negatieve record, maar het laatste anderhalf jaar hebben we toch ook al een paar positieve records gebroken?', vervolgde Van Bommel, die Antwerp aan de eerste landstitel sinds 1957 hielp. 'Ik won ook vijf van mijn zes voorrondeduels – dat moet óók een record zijn.' De oud-speler van Bayern München houdt zich vast een uitspraak van Uli Hoeness. 'Hij zei altijd: zolang er maar over je gesproken wordt. Of het nou goed of slecht is', besloot Van Bommel met een glimlach. En dat is het geval.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.