Nog zes Nederlanders in de race voor 'heilige graal'

Reacties

Nog zes Nederlanders zijn in de race voor de eindzege in de Champions League, de heilige graal in het voetbal anno nu. Van hen kunnen er vier op regelmatige basis rekenen op speeltijd.

Nog zes Nederlanders in de race voor 'heilige graal'

Jasper Cillessen is bij Barcelona veroordeeld tot een vaste reservevol. Vanaf de bank zag de voormalige keeper van NEC en Ajax hoe de Catalanen zich ontdeden van Chelsea in de achtste finale. Eerder op de avond plaatste het Bayern München van Arjen Robben zich al voor de laatste acht door Besiktas te elimineren. Robben zelf bleef uit voorzorg in Duitsland achter nadat de eerste wedstrijd al in een 5-0 zege voor Der Rekordmeister was geëindigd.

Vorige week drongen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum met Liverpool al door tot de kwartfinale en dinsdag had ook Kevin Strootman met AS Roma succes in het miljardenbal. Ook de momenteel geblesseerde Rick Karsdorp (de tweede overgebleven Nederlander die nauwelijks in actie komt) staat onder contract bij de Romeinen. De laatste Nederlandse speler die tot de eindstrijd van de Champions League reikte was Robben in 2013. De vleugelflitser maakte vlak voor tijd de winnende 2-1 namens Bayern München tegen Borussia Dortmund.

Vrijdag vanaf 12.00 uur wordt geloot voor de kwartfinale. De heenwedstrijden in deze ronde zijn op 3 en 4 april, een week later al zijn de returns.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.