Strootman wijst AS Roma de weg naar kwartfinale Champions League

AS Roma heeft zich dinsdagavond ten koste van Shakhtar Donetsk geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Kevin Strootman speelde een hoofdrol tijdens de 1-0 zege van de Romeinen.

'Dit is de belangrijkste wedstrijd van ons seizoen. Wij voelen geen druk, we zijn allemaal voetballer geworden voor dit soort avonden', sprak Strootman voor de wedstrijd. Tijdens het heenduel veroorzaakte hij nog de vrije trap waaruit Fred op schitterende wijze voor de 2-1 eindstand zorgde. Drie weken later nam hij sportieve revanche.

Na een eerste helft waarin Roma en Shakhtar weinig voor elkaar onder deden en beide clubs geen grote kansen kregen, brak Strootman in de 52ste minuut de wedstrijd open met een geweldige pass. De middenvelder stuurde vanaf de middenlijn Edin Dzeko weg en de spits uit Bosnië-Herzegovina rondde uiterst koel af. Het betekende zijn vierde doelpunt dit seizoen in de Champions League.

Grote vreugde bij AS Roma na de 1-0 van Edin Dzeko.

Tien minuten na zijn openingstreffer was Dzeko dicht bij de verdubbeling van de voorsprong. Op aangeven van Radja Nainggolan schoot de spits net voorlangs. Roma was in de tweede helft veel gevaarlijker dan de bezoekers, maar speelde het vaak niet goed uit. Zo besloot Dzeko na een combinatie met Diego Perotti voor eigen succes te gaan, terwijl hij misschien beter had kunnen afleggen.

Doordat de thuisclub geen afstand nam, mocht Shakhtar blijven hopen op een plek in de kwartfinale. Elf minuten voor tijd leek Dzeko op weg naar de 2-0, maar Ivan Ordets trok aan de noodrem. De verdediger kreeg een rode kaart en dus moest Shakhtar met tien man verder. Niet veel later volgde er ook nog een opstootje nadat Facundo Ferreyra een treuzelende ballenjongen een duw had gegeven.

Met tien tegen elf gaf Shakhtar de moed niet op en het drong Roma ver terug op eigen helft, maar de ploeg van trainer Eusebio Di Francesco hield stand en bereikte dankzij de eerste assist van Strootman dit seizoen - in 34 wedstrijden - de kwartfinale van de Champions League.