Liverpool op cruise control door in voor Casillas bijzonder duel

Reacties

Het wonder waar FC Porto op hoopte is dinsdagavond uitgebleven op Anfield. Liverpool is door naar de kwartfinale van de Champions League na het 0-0 gelijkspel in eigen huis. In de heenwedstrijd werd al met 0-5 gewonnen door The Reds. Zo ging in Liverpool het waarschijnlijke Europese afscheid van Iker Casillas gepaard met een clean sheet.

Liverpool op cruise control door in voor Casillas bijzonder duel

Vanwege die geruststellende marge en het drukke programma besloot Jürgen Klopp diverse basiskrachten rust te geven. Zo namen Mohamed Salah en Virgil van Dijk plaats op de bank, Georginio Wijnaldum ontbrak nog in de wedstrijdselectie na ziek te zijn geweest en dus een kleine trainingsachterstand te hebben opgelopen.

De hoop op een stunt spatte allesbehalve van het spel van Porto af. Het besef leek er te zijn dat ver van het eigen doel spelen tegen dit Liverpool vragen was om een nieuwe beschamende nederlaag. Porto liet de bal veelal aan de thuisploeg en verdedigde compact, waardoor het doel van Casillas amper onder vuur kon worden genomen. De Spaanse legende speelde zijn eerste Champions League-wedstrijd sinds 26 september en beleefde op Anfield naar alle waarschijnlijkheid ook zijn laatste duel in het miljoenenbal. Porto heeft bekendgemaakt dat het aflopende contract van de drievoudig Champions League-winnaar niet wordt verlengd om financieel meer ademruimte te krijgen.

Casillas had amper wat te doen. Eén keer werd Liverpool voor rust écht gevaarlijk en dat gebeurde via Sadio Mané. De buitenspeler liet de 36-jarige doelman kansloos met een schot richting de verre hoek, maar raakte de paal. Het was een spaarzaam moment van opwinding voor het publiek op Anfield, dat niet verwend werd door de meest scorende ploeg van dit Champions League-seizoen (28 goals).

Na rust was er meer dreiging van Liverpool. Bij de jacht op de 1-0 gleed James Milner in het strafschopgebied weg bij een goede schietkans en voorkwam Porto-verdediger Felipe met een uiterste poging ternauwernood dat Roberto Firmino kon scoren. Diezelfde Firmino werd na ruim een uur naar de kant gehaald door Klopp voor Danny Ings. Ook Mané werd even later gespaard en hij werd vervangen door Salah.

Zelfs de Egyptenaar, die in de vorm van zijn leven verkeert, kon het verschil niet maken. Het deed er eigenlijk ook niet toe voor Liverpool, dat geen moment in echt grote problemen kwam bij het slotoffensiefje van de Portugezen. In de slotminuten toonde Casillas nog voor een laatste keer zijn klasse in de Champions League, met een knappe redding op een kopbal van Ings.

Dat zijn ploeg tegen Porto twee keer de nul heeft gehouden, moet Klopp vertrouwen geven met het oog op de kwartfinale. Wie Liverpool daarin treft, wordt bekend bij de loting op vrijdag 16 maart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.