Liverpool kan prima zonder Coutinho: 'Zijn onvoorspelbaarder geworden'

Reacties

Philippe Coutinho wordt nog niet erg gemist door Liverpool. The Reds verkochten de Braziliaan begin januari voor een clubrecordsom aan Barcelona, maar de resultaten zijn nog steeds prima.

Liverpool kan prima zonder Coutinho: 'Zijn onvoorspelbaarder geworden'

Liverpool is de laatste tijd goed in vorm en Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané staan haast wekelijks in de spotlights. De laatste twee wedstrijden, tegen FC Porto (Champions League) en West Ham United (Premier League), leverden negen doelpunten op voor Liverpool. In de competitie bedraagt de achterstand op nummer twee van de ranglijst Manchester United nog maar twee punten.

Manager Jürgen Klopp geeft toe dat hij niet wist hoe zijn ploeg zou reageren op het vertrek van Coutinho naar Barcelona, maar is blij met het antwoord dat hij heeft gekregen. 'Phil was een erg dominante speler in ons spel', zegt de Duitser tegen The Guardian. 'Wanneer we even niet in de wedstrijd zaten, was het altijd een goed idee om de bal aan Phil te geven: misschien had hij een idee. In de duels waarin Phil niet meedeed was toen al duidelijk dat we de verantwoordelijkheid aan meerdere spelers moesten geven.'

Kort na het openen van de winterse transfermarkt moest Liverpool definitief verder zonder Coutinho. 'Je weet nooit hoe zoiets uitpakt, maar we zijn nu een paar weken verder en ik ben erg blij met de reactie van mijn spelers', vervolgt Klopp. 'Natuurlijk hebben we ons best gedaan om Phil voor de club te behouden: we wilden hem niet verkopen. Hij besloot echter dat hij een nieuw avontuur wilde aangaan en de rest van de selectie heeft het goed opgepakt.'

Klopp weet dat Coutinho de klasse heeft om bepaalde wedstrijden open te breken: 'Bij Barcelona spelen ze de bal als ze het moeilijk hebben ook naar Lionel Messi. Dat is een goed idee, ik zou hetzelfde doen', lacht Klopp. 'Wij gaven de bal dus aan Phil en nu zijn er andere spelers naar voren gestapt. Omdat we niet meer naar één speler zoeken in moeilijke situaties, zijn we een stuk onvoorspelbaarder geworden. Maar natuurlijk komen er ook wedstrijden waarin we Phil goed hadden kunnen gebruiken, dat is duidelijk.' Liverpool speelt zaterdagavond 18.30 uur thuis tegen Newcastle United; Barcelona treft zondag om 16.15 uur Atlético Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.