Nijkamp helpt oude bekende Van der Werff aan Amerikaans avontuur

Reacties

Maikel van der Werff gaat een contract tekenen bij MLS-ploeg Cincinnati. Daar wacht de centrale verdediger, die transfervrij was na zijn vertrek bij Vitesse, een nieuwe samenwerking met algemeen directeur Gerard Nijkamp.

Nijkamp helpt oude bekende Van der Werff aan Amerikaans avontuur

Nijkamp, die overkwam van PEC Zwolle, is pas net begonnen aan zijn Amerikaanse avontuur en neemt oude bekende Van der Werff mee in zijn kielzog. Als technisch directeur van PEC haalde Nijkamp de verdediger in 2013 weg bij FC Volendam, twee jaar later vertrok Van der Werff transfervrij naar Vitesse.

Hoewel Van der Werff afgelopen seizoen nog begon als aanvoerder van de Arnhemmers, lieten ze zijn contract, evenals dat van Alexander Büttner, aflopen. De dertigjarige verdediger gaat na 139 wedstrijden in de Eredivisie zijn eerste avontuur in het buitenland aan. Op 9 juli, wanneer de Amerikaanse transferperiode start, zal hij een contract tekenen bij Cincinnati.

Nijkamp stelt op de clubsite dat Cincinnati met de komst van Van der Werff 'ervaring en leiderschap' aan de defensie toevoegt. Ook voor de speler zelf is het een mooie stap. 'Ik ben erg blij en trots. Ik heb de wedstrijd tegen LA Galaxy (0-2 nederlaag, red.) bezocht en de sfeer was fantastisch.'

Cincinnati kan de defensieve versterking goed gebruiken. De ploeg uit Ohio verloor afgelopen zaterdag nog met 7-1 van Minnesota United en staat op de laatste plaats in de Eastern Conference van de MLS, met nog vijf competitieduels voor de boeg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Cincinnati
Meer over Cincinnati
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.