'Nigel de Jong-achtige' karatetrap heeft minimale gevolgen voor Rebic

Reacties

Ante Rebic heeft een schorsing van één Italiaans bekerduel gekregen voor zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Juventus van vrijdagavond. De aanvaller van AC Milan kan zijn ploeg bij de herstart van het Serie A-seizoen, volgende week maandag tegen US Lecce, dus gewoon van dienst zijn.

'Nigel de Jong-achtige' karatetrap heeft minimale gevolgen voor Rebic
© Pro Shots

Rebic werd vrijdag van het veld gestuurd na een harde, maar ongelukkige overtreding op Danilo. Milan probeerde er na de gemiste strafschop van Cristiano Ronaldo snel uit te komen en Rebic wilde een stuiterende bal uit de lucht plukken. Hij vloog met zijn voet omhoog en raakte Danilo vol op de borst. De vergelijking met de karatetrap waarmee Nigel de Jong Xabi Alonso trof in de WK-finale van 2010 was snel gemaakt.

Waar De Jong tien jaar geleden met de schrik vrijkwam, daar ontliep Rebic de rode kaart niet. Hij benadeelde daarmee zijn ploeg, die al na zeventien minuten met een man minder kwam te staan. Met tien tegen elf slaagde Milan er niet in om de finale van het Coppa Italia-toernooi te bereiken.

Volgens La Gazzetta dello Sport zal Rebic niet intern gestraft worden. De Kroaat heeft zijn excuses aangeboden bij zijn ploeggenoten en coach Stefano Pioli en zal geen boete krijgen. De Italiaanse bond heeft hem voor één wedstrijd geschorst. Omdat deze straf alleen voor het bekertoernooi geldt, kan Rebic volgende week maandag gewoon weer in actie komen: zijn schorsing geldt pas voor het Coppa-toernooi van volgend seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.