Nieuws uit Catalonië: Cruijff weg bij Barcelona

Reacties

Jordi Cruijff is bezig aan zijn laatste weken bij Barcelona. De club maakt bekend dat de sportief directeur zijn vertrek heeft aangekondigd.

Nieuws uit Catalonië: Cruijff weg bij Barcelona
© Pro Shots

Door het vertrek van Mateu Alemany werd er door Spaanse media al volop gespeculeerd over de toekomst van Cruijff, die ook zou kunnen vertrekken. Dat gaat inderdaad gebeuren, na dit seizoen. Cruijff kiest ervoor om andere sportieve uitdagingen aan te gaan. Dat heeft hij de club dinsdagochtend laten weten.

Cruijff was twee seizoenen in dienst van Barcelona, de club waar hij zichzelf omhoog werkte en op sportief gebied steeds meer te zeggen kreeg. Hij werd even genoemd als mogelijke opvolger voor Marc Overmars bij Ajax, maar concreet werd dat nooit.

Cruijff vervulde de afgelopen jaren diverse functies. Hij was trainer van onder meer Maccabi Tel Aviv, Chongqing Lifan, Shenzhen FC (China) en zeer kortstondig bondscoach van Ecuador. Bij AEK Larnaca (Cyprus), Maccabi en Barcelona was Cruijff ook sportief directeur.

Na de benoeming van Joan Laporta als voorzitter bij Barcelona, werd Cruijff al snel genoemd voor een belangrijke functie. Het is geen geheim dat Laporta een innige band met de familie heeft en 'de geest van Cruijff' terug wilde brengen. Wie Cruijff opvolgt is nog niet bekend, maar al lange tijd zingt de naam van Deco rond in Catalonië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.