Nieuwe transfersoap Van Dijk dreigt na kritiek van Pellegrino

Reacties

Het lijkt er sterk op dat er een nieuwe transfersoap aan het ontstaan is rondom Virgil van Dijk. De verdediger van Southampton werd door manager Mauricio Pellegrino zaterdag genegeerd voor het uitduel met Chelsea (1-0 nederlaag), de Argentijn liet op zijn beurt doorschemeren dat hij niet overtuigd is van de instelling van zijn begeerde sterkhouder.

Nieuwe transfersoap Van Dijk dreigt na kritiek van Pellegrino

Midweeks kregen The Saints (met Van Dijk in de basis) in eigen huis met 1-4 op de broek van Leicester City, waarna hij op Stamford Bridge negentig minuten op de bank bleef. Het was een van de zes wijzigingen bij Southampton, maar omdat Pellegrino tegen de regerend landskampioen met drie in plaats van twee centrale verdedigers aantrad, was het ontbreken van Van Dijk des te opmerkelijker.

Hoewel de Oranje-international tegen Leicester - en ook in een aantal wedstrijden daarvoor - geen overtuigende indruk maakte, kan zijn reservebeurt niet los gezien worden van de recente transfergeruchten. Net als in de zomer doken onlangs de geruchten op dat met name Liverpool de komst van Van Dijk wel ziet zitten. Ook Chelsea (dat liefst zeventig miljoen voor hem over zou hebben) en Manchester City worden genoemd. De ploeg van Jürgen Klopp is naarstig op zoek naar defensieve versterkingen, daarvoor zou de ex-verdediger van FC Groningen en Celtic nadrukkelijk in beeld zijn.

Moeilijke tijden
Rondom het duel met Chelsea liet Pellegrino doorschemeren dat hij inderdaad twijfelt aan de toewijding van Van Dijk. 'Ik kies alleen voor spelers die deze club voor de volle honderd procent willen helpen', bevestigde de manager. 'Het zijn allemaal mensen, het kan voorkomen dat ze een keer een mindere wedstrijd spelen. Maar in moeilijke tijden moet ik als manager teruggaan naar de basis. Ik wil wél dat spelers volledig bezig zijn met deze club.'

Ook ging Pellegrino in op Van Dijk, waarbij hij een transfer absoluut niet uitsloot. 'Virgil is een belangrijke speler voor ons, natuurlijk. Maar er zijn meerdere zaken die iemand belangrijk maken. De mentaliteit tijdens de training, bijvoorbeeld. Je weet dan ook nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren, er lopen bij ons heel veel spelers rond die begeerd worden door andere clubs.'

Voor Van Dijk is het de tweede keer dat er rondom transfergeruchten vraagtekens worden gezet bij zijn instelling. In de zomer werd hij door Pellegrino al uit de selectie gezet, nadat er onrust was ontstaan over zijn toekomst. Van Dijk diende een transferverzoek in, waarna hij niet mee mocht op trainingskamp. Beide partijen vochten daarna nog wat strijdjes uit, waarna Van Dijk half september alsnog terugkeerde bij de club. Nu dreigt echter opnieuw gedoe te ontstaan rondom de toekomst van de Nederlander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.