Arsenal is er zaterdag voor de derde keer op rij niet in geslaagd om te winnen in de Premier League. Wolverhampton Wanderers hield de Londense ploeg in bedwang. Jetro Willems was weer eens belangrijk voor Newcastle United, terwijl Sheffield United verder opstoomt op de ranglijst.

Arsenal
Arsenal
1 - 1
Wolverhampton Wanderers

Bij Arsenal ontbrak Granit Xhaka opnieuw naar aanleiding van zijn gedrag in de wedstrijd van vorige week tegen Crystal Palace. Coach Unai Emery besloot om Xhaka niet in te zetten tijdens het verloren spektakelstuk in het League Cup-toernooi tegen Liverpool en tegen Wolves om hem in bescherming te nemen. Ondanks een nog niet heel overtuigend seizoen kon Arsenal zaterdag wel een stap zetten richting de topvier in de Premier League. Het begon goed voor The Gunners. Nadat Lucas Torreira net naast had geschoten, opende Pierre-Emerick Aubameyang alsnog de score. Op aangeven van Alexandre Lacazette tikte de spits de bal binnen.

Na de 1-0 liet Wolves zich wat meer zien. Rubén Neves vuurde de bal net over het doel. Aan de andere kant bracht keeper Rui Patrício eenvoudig redding op een poging van Lacazette. In de tweede helft liet Arsenal vervolgens een stuk minder zien. Via Mesut Özil en Lacazette werd even voor gevaar gezorgd, maar het was Wolves dat beter in de wedstrijd kwam. Bernd Leno keerde een poging van Neves, maar moest een kwartier voor het einde alsnog vissen. Raúl Jiménez kopte raak uit een voorzet van João Moutinho vanaf de rechterkant: 1-1.

West Ham United
2 - 3
Newcastle United

Newcastle United boekte een knappe zege op bezoek bij West Ham United. Dat deed de ploeg mede dankzij een uitstekend spelende Willems, die met een assist een belangrijke bijdrage leverde aan de 2-3 overwinning. Na een kwartier werd de ban gebroken in het Olympisch Stadion in Londen, toen een vrije trap van Joelinton op het hoofd belandde van Ciaran Clark: 0-1. Enkele minuten later werd de score verdubbeld. De West Ham-defensie leek te willen stappen om de tegenstander op buitenspel te zetten, maar dat mislukte volledig. Een voorzet van Willems viel vervolgens ten prooi aan de Argentijn Federico Fernández, met zijn eerste Premier League-goal van dit seizoen tekende hij voor de 0-2.

In de tweede helft werd de voorsprong van Newcastle nog een stukje rianter en dat was maar goed ook. Jonjo Shelvey schoot na weifelend optreden van West Ham-keeper Roberto Jiménez raak uit een vrije trap, maar daarna toonde de thuisploeg veerkracht. Een kwartier voor tijd viel de 3-1 uit een hoekschop via Fabián Balbuena. Door een schitterende goal van Robert Snodgrass kwam West Ham vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog terug tot 3-2, maar na vijf minuten kon Willems toch juichen. Dankzij de derde overwinning dit Premier League-seizoen klimt Newcastle naar de veilige zeventiende plaats op de ranglijst. West Ham zakt na een veelbelovende competitiestart verder weg.

Eerder bespraken we de ontwikkeling van Jetro Willems bij Newcastle United al.
Sheffield United
3 - 0
Burnley
Burnley

Sheffield United blijft maar verbazen in de Premier League. Burnley kwam op bezoek en voor de rust stond de eindstand al op het scorebord: 3-0. Aan de hand John Lundstram kwam Sheffield op een 2-0 voorsprong. De middenvelder vormde het eindstation van een prachtige aanval en zette vlak voor de thee ook de tweede goal op zijn naam. Net als bij de openingstreffer koos hij weer positie bij de tweede paal en schoot hij binnen. Het derde doelpunt kwam op naam van John Fleck na beloond werd voor knap druk zetten van zijn team: 3-0. Dankzij de zege blijft Sheffield voor de vierde keer op rij ongeslagen en staat het nu knap zesde op de ranglijst.

Brighton & Hove Albion
2 - 0
Norwich City

Davy Pröpper boekte weer succes met Brighton & Hove Albion door met 2-0 te winnen van Norwich City. Landgenoot Tim Krul, keeper van de bezoekers, kende juist een minder fijne middag. Hij kreeg in de tweede helft twee treffers te verwerken. Invaller Leandro Trossard tikte na 69 minuten een voorzet van Martín Montoya in het doel en gaf een kwartier later de assist bij de 2-0. Shane Duffy stond helemaal vrij om de vrije trap van de Belg binnen te schieten. Brighton klimt hierdoor naar de achtste plek, terwijl Norwich voorlaatste staat.