Nieuwe statistiek verklaart afscheid ex-Feyenoorder bij Noorwegen

Reacties

Fredrik Aursnes (28) baarde wat opzien door eerder deze week aan te kondigen dat de Noorse nationale ploeg hem niet langer hoeft te bellen. De beslissing van de ex-Feyenoorder, die naar eigen zeggen verband hield met de wil om meer tijd te besteden met zijn gezin, is wellicht makkelijker te plaatsen met een nieuw opgedoken statistiek: Aursnes is de meest gebruikte speler ter wereld.

Nieuwe statistiek verklaart afscheid ex-Feyenoorder bij Noorwegen
© Pro Shots

De wereldwijde spelersvakbond FIFPro heeft bijgehouden hoeveel officiële wedstrijden spelers in het lopende seizoen hebben gespeeld. Aursnes staat helemaal bovenaan: de Scandinaviër staat al op vijftig wedstrijden bij Benfica en dus Noorwegen. Bij Benfica kunnen er dit seizoen in de clubcompetities nog zeventien stuks bijkomen, maar omdat Noorwegen het EK niet speelt (en Aursnes toch bedankt heeft), zal zijn koppositie vermoedelijk nog sneuvelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een hele rits spelers volgt hem namelijk. John McGinn van Aston Villa staat op 49 stuks. De Schot kan in de Conference League zijn totaal nog opschroeven, als ze donderdagavond tenminste langs Ajax komen, en hij speelt normaliter wél op het EK. Ook hoog in de lijst staat Feyenoorder Dávid Hancko (47 wedstrijden).

Met Darwin Núñez, Federico Valverde, Ilkay Gündogan, Phil Foden en Rodrygo is er nog een peloton kanshebbers die met hun club nog Europees voetbal spelen en deze zomer een eindronde gaan afwerken met hun land. Núñez staat op 48 en kan met Liverpool nog maximaal negentien wedstrijden spelen dit seizoen, waarna er nog zes potjes op de Copa América bij kunnen komen. De Uruguayaan kan dus afklokken op het bizarre aantal van 73 wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Noorwegen
Meer over Noorwegen
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer F. Aursnes
Meer over F. Aursnes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.