Oud-Feyenoorder Aursnes (28) zet punt achter interlandcarrière

Reacties

Na twintig optredens voor Noorwegen houdt Fredrik Aursnes het voor gezien als international. De oud-speler van Feyenoord zet op 28-jarige leeftijd een punt achter zijn interlandloopbaan.

Oud-Feyenoorder Aursnes (28) zet punt achter interlandcarrière

Op de website van de Noorse bond geeft Aursnes tekst en uitleg over zijn opmerkelijke besluit. 'Ik wil mijn teamgenoten, coaches en ondersteunend personeel bedanken voor een geweldige tijd in het nationale team. Ik ben er erg trots op dat ik deel heb uitgemaakt van deze groep en Noorwegen heb vertegenwoordigd. Ik heb echter het gevoel dat ik meer tijd en vrijheid wil om andere dingen dan voetbal prioriteit te geven in mijn leven.'

'Daarom kies ik ervoor om de nationale ploeg te verlaten. Ståle (Solbakken, bondscoach, red.) en ik hebben hierover lange tijd goede gesprekken gevoerd. Het is een moeilijke beslissing, maar iets waarvan ik denk dat het goed is voor mezelf en waar ik prioriteit aan wil geven', aldus Aursnes.

Aursnes, die één keer trefzeker was voor Noorwegen, verruilde in de zomer van 2022 Feyenoord voor Benfica, dat zo'n dertien miljoen euro op tafel legde voor de multifunctionele voetballer. Een jaar eerder was hij voor 750 duizend euro van Molde FK naar Rotterdam-Zuid gegaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.