Florerende Aursnes verkiest Benfica voorlopig boven Premier League

Reacties

Fredrik Aursnes heeft het geweldig naar zijn zin bij Benfica, de club die hem in augustus 2022 overnam van Feyenoord. De 27-jarige Noor presteert sterk bij de kampioen van Portugal en dat is ook Engelse clubs opgevallen. Aursnes blijft er nuchter onder.

Florerende Aursnes verkiest Benfica voorlopig boven Premier League
© Pro Shots

Voor Aursnes is de interlandperiode ook een moment om stil te staan bij zijn prestaties. Bij het Noorse TV2 wordt in gesprek met de middenvelder ingezoomd op de weg die hij heeft afgelegd. In Noorwegen waren deze zomer de geruchten rond Aursnes nog onderwerp van gesprek. Het Portugese Record meldde dat Aston Villa concrete interesse had voor de controleur. De Engelse middenmoter zou zelfs hebben overwogen de ontsnappingsclausule van ongeveer 48 miljoen euro te lichten.

Had Aston Villa doorgepakt, dan was de kans groot geweest dat Aursnes alsnog in Lissabon was gebleven. 'Ik denk niet dat het verleidelijk was geweest, nee', zegt de ex-Feyenoorder, die is uitgegroeid tot een belangrijke schakel voor Roger Schmidt. De Duitser maakt gretig gebruik van de veelzijdigheid van de aanwinst. Aursnes speelde vorig seizoen niet alleen centraal op het middenveld, maar ook links in de middenlinie én in de slotfase van het seizoen als rechtsback. In drie van de vier competitiewedstrijden van dit seizoen was hij dan weer de linksback. In Portugal komen dus kanten van Aursnes aan het licht die in Noorwegen nog niet bekend waren.

Aursnes: 'Ik geniet van het spelen op nieuwe posities en kijk er telkens met een open blik naar. Spelen op verschillende posities heeft voor- en nadelen. Ik ben gewoon erg gelukkig bij Benfica en geld betekent weinig voor me. Er is nu niet iets wat ik me kan inbeelden waar ik Benfica voor zou verruilen.'

Aursnes is ook bij de nationale ploeg van Noorwegen basisspeler. De Noren spelen dinsdagavond in Oslo een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië en hebben wat goed te maken in Groep A. Schotland is daar met een perfecte score na vijf duels de verrassende koploper.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep A EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
7
0
1
25-5
+20
21
2
Schotland
8
5
2
1
17-8
+9
17
3
Noorwegen
8
3
2
3
14-12
+2
11
4
Georgië
8
2
2
4
12-18
-6
8
5
Cyprus
8
0
0
8
3-28
-25
0
* Actueel tot en met 24 nov. 2023
Bekijk hier al onze video's
Meer Benfica
Meer over Benfica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.