Nieuwe rol van Messi in Brazilië wekt bewondering

Reacties

Lionel Messi is voor de vijfde keer present bij de strijd om de Copa América. De felbegeerde beker kwam nog nooit in handen van de Argentijn, die tijdens het huidige toernooi een andere rol vervult voor zijn land.

Nieuwe rol van Messi in Brazilië wekt bewondering

Bondscoach Lionel Scaloni weet dat Messi in Brazilië nog niet zo schittert als de fans in Europa van hem gewend zijn. Scaloni zegt echter dat hij meer dan tevreden is over wat zijn sterspeler gebracht heeft in het Argentijnse shirt.

'We zijn gewend om Lionel in iedere wedstrijd drie keer te zien scoren en vijf man te passeren, maar we vragen hem nu iets anders te leveren', erkent de bondscoach. Hij is onder de indruk van hoe Messi zijn opdracht vervult. 'We zijn erg blij met wat hij brengt. Hij heeft het werk dat hier voor hem ligt met beide handen opgepakt en is onze vaandeldrager', aldus Scaloni.

Hij weet hoe diep het verlangen zit bij zijn ploeg om succesvol te zijn tijdens de Copa América. In 1993 won Argentinië het Zuid-Amerikaanse landentoernooi voor het laatst en de huidige generatie wil niets liever dan Messi eren voor zijn verdiensten voor zijn land.

'De spelers houden zoveel van Messi, dat ze soms hardop uitspreken dat ze het toernooi voor hém willen winnen', erkent de bondscoach. 'En ja, het ontbreekt de beste speler die de wereld ooit gezien heeft aan een prijs met Argentinië, maar we willen allemáál winnen, niet alleen Messi.'

Dinsdag staat Argentinië oog in oog met Brazilië, dat gastland is en topfavoriet voor de eindzege. Bondscoach Tite heeft niet de illusie dat zijn spelers weinig tot geen last zullen hebben van Messi, door zijn veranderde rol binnen het elftal.

'Argentinië is individueel sterk, maar is als collectief ook gegroeid', licht Tite toe. 'En het collectief versterkt het individu. Je kunt Messi niet uitschakelen, je kunt zijn acties op z'n hoogst vertragen. Maar hem neutraliseren, dat gaat niet. Net zoals dat niet kan bij Philippe Coutinho, Roberto Firmino en David Neres. Ook zij creëren uiteindelijk toch een moment van doorslaggevend belang.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer Copa América
Meer over Copa América
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.