Argentijnse droom Messi krijgt vervolg met 'Copa-Clásico' om van te watertanden

Reacties

Zonder te overtuigen heeft Argentinië zich vrijdagavond geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Copa América. Dankzij een overwinning op Venezuela mogen Lionel Messi en zijn landgenoten zich nu gaan opmaken voor een grandioze clash bij de laatste vier: de Clásico tegen aartsrivaal, gastland en topfavoriet Brazilië.

Argentijnse droom Messi krijgt vervolg met 'Copa-Clásico' om van te watertanden
Venezuela
Venezuela
0 - 2
Argentinië
Argentinië

De kritiek op het al tijden ploeterende Argentinië was ook dit toernooi weer groot. Zeker nadat de openingswedstrijd met 2-0 werd verloren van Colombia en er daarna slechts met 1-1 werd gelijkgespeeld tegen Paraguay. Door een 0-2 zege op Qatar in het laatste groepsduel plaatste La Albiceleste zich alsnog voor de kwartfinale, waarin Venezuela de tegenstander was. En, zoals Messi onlangs ook al liet optekenen: vanaf de knock-outfase begint het toernooi opnieuw.

Die 'herstart' verliep voor Argentinië uitstekend. Waar de Copa voor Argentinië dus behoorlijk stroef was begonnen, kende de ploeg vrijdagavond in Rio de Janeiro juist een topstart. In de tiende minuut schoot Sergio Agüero de bal richting doel, met een heerlijk hakballetje achter het standbeen langs promoveerde Lautaro Martínez die inzet tot doelpunt. Het was voor de aanvaller van Internazionale, tegen Qatar ook goed voor een goal, al zijn zesde treffer in pas zijn tiende interland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat veelbelovende begin kon Argentinië geen vervolg geven, in een eerste helft waarin er niet overdreven veel te genieten viel. Wel had Venezuela geluk toen voormalig FC Twente-verdediger Roberto Rosales met een goede ingreep bij de tweede paal voorkwam dat Martínez zijn tweede kon binnentikken. Kort ná rust veerde het publiek weer eens op, toen diezelfde Martínez doorbrak en de bal snoeihard tegen de paal schoot.

In de rest van de tweede helft mocht Venezuela toch de meeste aanspraak maken op een treffer. Zo zag Ronald Hernández zijn poging gestopt worden door keeper Franco Armani, tot veel meer grote kansen kwam Venezuela niet. Een kwartier voor tijd viel aan de andere kant vervolgens de beslissing, wederom was Agüero de onbedoelde aangever. Zijn schot leek houdbaar, maar de bal werd door de reddende Venezuela-keeper Wuilker Fariñez precies in de voeten van Giovani Lo Celso getikt: 0-2. Dat was ook de eindstand.

Door die zege maakt Messi nog altijd kans op de door hem zo vurig gewenste hoofdprijs met Argentinië, maar dan moeten hij en zijn landgenoten in de halve finale eerst een absolute kraker overleven. De ploeg van bondscoach Lionel Scaloni gaat het nu namelijk opnemen tegen aartsrivaal Brazilië, dat zich donderdag met de nodige moeite ontdeed van Paraguay. De andere halve finale gaat tussen de winnaars van de wedstrijden Colombia - Chili en Uruguay - Peru. Die twee wedstrijden worden respectievelijk komende nacht en zaterdagavond (Nederlandse tijd) afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.