Brazilië ontsnapt aan onverwachte exit op Copa América

Reacties

Brazilië heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag met pijn en moeite geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Copa América. Het gastland bleek pas na een zenuwslopende penaltyserie te sterk voor Paraguay.

Brazilië ontsnapt aan onverwachte exit op Copa América
Brazilië
Brazilië
ns
0 - 0
Paraguay
Paraguay

Bij Brazilië ontbrak Everton-aanvaller Richarlison. De dribbelaar is geveld door de besmettelijke ziekte de bof en de kans is klein dat hij dit toernooi nog in actie komt. Zijn ploeggenoten hebben inmiddels een intenting gekregen om verdere besmetting binnen de selectie te voorkomen.

Ondanks de afwezigheid van Richarlison was er tegen Paraguay geen basisplaats voor David Neres. De Ajacied bleef zelfs de hele wedstrijd op de bank en zag Brazilië worstelen tegen het zeer defensieve Paraguay. Zelfs toen Fabian Balbuena na een uur spelen direct rood kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Roberto Firmino.

Uiteindelijk moest, zonder tussenkomst van een verlenging, een zenuwslopende strafschoppenreeks voor de beslissing zorgen. Firmino was de enige die miste aan Braziliaanse zijde, bij Paraguay hadden Gustavo Gomez en Delis González het vizier niet op scherp. De rake penalty van Gabriel Jesus (foto) bleek uiteindelijk beslissend voor Brazilië: 4-3.

Zo heeft Brazilië zich als eerste land geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Copa América. Vrijdagavond (21.00 uur) strijden Venezuela en Argentinië om een plek bij de laatste vier. Zaterdag staan de andere twee kwartfinales op het programma: Colombia-Chili en Uruguay-Peru.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.