Argentijnse zucht van verlichting: Messi mag nog dromen van Copa-zege

Reacties

Het tobbende Argentinië heeft de eerste driepunter op het toernooi om de Copa América binnen. De zege op Qatar in het laatste groepsduel was direct goed voor een plek in de kwartfinale. De opluchting was na afloop dan ook enorm.

Argentijnse zucht van verlichting: Messi mag nog dromen van Copa-zege
Qatar
Qatar
0 - 2
Argentinië
Argentinië

Het toernooi om de Copa América was ouderwets slecht begonnen voor het al tijden ploeterende Argentinië. Er werd met 2-0 verloren van Colombia en slechts met 1-1 gelijkgespeeld tegen Paraguay, waardoor een beschamende voortijdige uitschakeling dreigde voor Lionel Messi en co. De situatie in Groep B was helder: Colombia was met zes uit twee al geplaatst voor de kwartfinale, achter Paraguay (twee uit twee) telde voor Qatar en Argentinië (beiden één uit twee) zondagavond niets minder dan de winst.

Die alleen al voor het gevoel broodnodige zege kwam er uiteindelijk voor Argentinië. Al na drie minuten schoot Salem Al Hajri de bal bij het uitverdedigen zomaar in de voeten van Lautaro Martínez, de aanvaller van Internazionale had vervolgens geen enkele moeite om de 0-1 binnen te prikken. Het duurde vervolgens nog tot de 83ste minuut voordat de wedstrijd beslist was. Na een knappe actie schoot Sergio Agüero de 0-2 in de verre hoek.

Daarmee zal de keiharde kritiek nog niet verstommen, maar wel voor even afnemen. De iconische Diego Maradona sprak onlangs nog dat dit Argentinië zelfs tegen Tonga geen kans zou maken, een paar dagen later sprak ook bondsdirecteur César Luis Menotti zich bepaald niet vleiend uit over de nationale ploeg. Met het bereiken van de kwartfinale heeft de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni in ieder geval aan de eerste doelstelling voldaan.

Colombia
Colombia
1 - 0
Paraguay
Paraguay

Argentinië had zich achteraf gezien ook bij een minder resultaat geplaatst, met dank aan Colombia, dat ook de derde groepswedstrijd won. Paraguay bleef door de nederlaag steken op twee punten en verzekerde Argentinië zich van de tweede plaats. Voormalig PSV-back Santiago Arias bracht Carlos Cuellar met een handig balletje in stelling, laatstgenoemde schoot de 1-0 eindstand binnen.

Daarmee tekenen de contouren van de kwartfinale zich steeds meer af. De bovenste twee ploegen uit Groep A, B en C gaan sowieso door naar de knock-outfase. Dat zijn Brazilië, Venezuela (beiden uit Groep A), Colombia, Argentinië (uit Groep B) en Chili (Groep C). Uruguay zit in die laatste groep op rozen, Peru werd met vier punten derde in Groep A en zal sowieso een van de twee lucky losers zijn. De laatste beslissingen vallen in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.