Argentinië blijft ondanks goal Messi beteuterd achter

Argentinië staat op de rand van de afgrond in het toernooi om de Copa América. Een doelpunt van Lionel Messi was in de nacht van woensdag op donderdag onvoldoende om Paraguay op de knieën te krijgen.

Argentinië
Argentinië
1 - 1
Paraguay
Paraguay

Bondscoach Lionel Scaloni gooide zijn basiself behoorlijk om ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen Colombia, die kansloos met 2-0 verloren werd. Onder anderen Sergio Agüero en Ángel Di María werden geslachtofferd. Ook werd het 4-3-3-systeem ingeruild voor 4-4-2, waarin Messi een spitsenkoppel vormde met Lautaro Martínez. Nicolás Tagliafico (Ajax) behield zijn basisplaats als linksachter.

Het spel van Argentinië werd er nauwelijks beter van. Wederom was de enorme druk die er op de ploeg staat duidelijk zichtbaar. De meest simpele dingen gingen mis en het enige spelplan dat er was kwam neer op het inleveren van elke bal bij sterspeler Messi. Net als tegen Colombia bleek dat echter vrij eenvoudig te verdedigen. Sterker nog, het was Paraguay dat acht minuten voor rust de leiding nam.

Een voorzet van Miguel Almíron werd vanaf een meter of veertien tegen de touwen geschoten door Richard Sánchez. Argentinië voerde de druk direct op en bracht meteen na rust met Sergio Agüero voor Roberto Pereyra een extra spits. In de 67ste minuut leverde die druk een strafschop op toen Ivan Piris ongelukkig hands maakte. Messi plaatste zich achter de bal en schoot onberispelijk raak vanaf elf meter: 1-1.

Toch mocht Argentinië, dat slechts twee keer op doel schoot tegen Paraguay, van geluk spreken dat er niet opnieuw werd verloren. Vijf minuten na de 1-1 ging de bal namelijk aan de andere kant op de stip. Nicolás Otamendi was veel te laat met zijn tackle op Derlis González, maar zag tot zijn grote opluchting dat Franco Armani de inzet van González stopte.

Door die redding heeft Argentinië nog altijd kans op een plek in de tweede ronde. De achterstand op nummer twee Paraguay is met één wedstrijd te gaan slechts een punt. Argentinië speelt in de laatste wedstrijd tegen Qatar.

Colombia
Colombia
1 - 0
Qatar
Qatar

Colombia plaatste zich dankzij een minimale zege op Qatar voor de volgende ronde van het toernooi om de Copa América. Qatar, gastland van het WK 2022, maakte wederom een heel behoorlijke indruk. Pas vier minuten voor tijd viel de voor Colombia bevrijdende 1-0. Een heerlijke voorzet van James Rodríguez werd door Duvan Zapata, die verrassend de voorkeur kreeg boven Radamel Falcao, feilloos tegen de touwen gekopt.