'Nieuwe Pelé' Adu hoopt op contractje in Polen

Reacties

Dat het carrièreverloop van een voetballer een bijzondere wending kan krijgen is bekend, maar bij Freddy Adu is het wel heel extreem. De aanvaller gold ooit als het grootste talent ter wereld, maar van die status is niets meer over.

'Nieuwe Pelé' Adu hoopt op contractje in Polen

De voetbalwereld stond op zijn kop toen Adu al op veertienjarige leeftijd zijn debuut maakte voor DC United in de Verenigde Staten. Hij maakte indruk, veroverde een basisplaats en debuteerde al snel in de nationale ploeg van de VS. Barcelona, Real Madrid en ook PSV werden in verband gebracht met het wonderkind, maar zo snel als zijn roem steeg belandde hij ook in een diep dal.

Er werd getwijfeld aan de leeftijd van de in Ghana geboren Adu, die bovendien allang niet meer imponeerde op het veld. DC United deed hem over aan Salt Lake, waarna een lange zwerftocht door Europa volgde. Benfica (Por) en AS Monaco (Fra) probeerden het nog tevergeefs, en ook bij Belenenses (Por), Aris Saloniki (Gri), Rizespor (Tur), Philadelphia (VS), Bahia (Bra), Jagodina (Ser), KuPS (Fin) en TB Rowdies (VS) wilde het niet vlotten.

Nu, inmiddels 28 jaar oud, gaat Adu tijdens een proefperiode proberen de Poolse club Sandecja Nowy Sacz te overtuigen van zijn kwaliteiten. Op 30 oktober 2016 speelde 'de nieuwe Pelé', zoals hij genoemd werd in zijn tienerjaren, voor het laatst een officiële wedstrijd, sindsdien zit hij zonder club.

Lees op VI PRO het verhaal over de mislukte carrière van Freddy Adu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.