Nieuwe dreun voor Leeds United na VAR-controverse

Crystal Palace heeft in eigen huis met 4-1 gewonnen van Leeds United. De ploeg uit Londen klimt daardoor naar plaats zes in de Premier League. De VAR speelde opnieuw een hoofdrol.

Crystal Palace
4 - 1
Leeds United

Manager Roy Hudgson had bij Crystal Palace basissplaatsen ingeruimd voor Patrick van Aanholt en Jaïro Riedewald, terwijl aan de kant van Leeds Patrick Struijk aan de aftrap verscheen. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong. Uit een hoekschop van Eberechi Eze was het verdediger Scott Dann die raak kopte en de Londenaren op 1-0 zette.

Na een kwartier spelen verscheen Leeds-spits Patrick Bamford in de schijnwerpers. De 27-jarige Engelsman kwam nog een blauwe maandag uit voor tegenstander Crystal Palace, waar hij geen indruk wist te maken en in negen wedstrijden niet één keer scoorde. Even leek het erop dat Bamford - dit seizoen al goed voor zes competitietreffers - zijn ploeg op gelijke hoogte zou brengen, toen hij een bal frivool langs Villa-doelman Guaita schoof. Ingrijpen van de video-arbitrage voorkwam echter de gelijkmaker van Leeds, omdat Bamford enkele milimeters buitenspel zou hebben gestaan.

Amper bekomen van de teleurstelling kreeg Leeds een paar minuten later een nieuwe domper te verwerken. Eze, nog aangever bij de openingstreffer, schoot een vrije trap schitterend binnen en zorgde zo voor de 2-0 voorsprong van de thuisploeg. Daarna was het dan toch de beurt aan Bamford. Op aangeven van Mateusz Klich schoot hij de bal hard binnen, waardoor de spanning in de wedstrijd weer terug was. Een moment vlak voor rust bracht daar al snel weer verandering in, toen Leeds-verdediger Hélder Costa een voorzet van Van Aanholt onbedoeld van richting veranderde en zijn eigen doelman het nakijken gaf: 3-1.

Na rust liep Crystal Palace nog uit naar 4-1, dankzij een treffer van aanvaller Jordan Ayew.  De 29-jarige Ghanees scoorde op aangeven van Wilfried Zaha, die met de assist alweer betrokken was bij zijn zevende treffer van dit seizoen. Palace klimt dankzij de 4-1 winst naar een knappe zesde plaats in de Premier League. Leeds moet even pas op de plaats maken en staat nu op plek dertien.