Nieuwe domper voor Ramos en Real met Liverpool en El Clásico op komst

Reacties

Sergio Ramos is met een spierblessure teruggekeerd van zijn interlandverplichtingen. Het is een flinke domper voor Real Madrid, want de aanvoerder dreigt enkele belangrijke duels te missen.

Nieuwe domper voor Ramos en Real met Liverpool en El Clásico op komst
© Pro Shots

Ramos deed woensdagavond nog slechts een paar minuten mee als invaller bij Spanje, wat tot de nodige vragen leidde voor Luis Enrique. De bondscoach gaf als verklaring dat de 35-jarige verdediger nog maar net terug is van blessureleed. Dat blijkt een gegronde reden te zijn geweest de recordinternational aan de kant te houden, want Real moet zijn leider nu opnieuw missen.

Real meldt zelf niet hoelang Ramos aan de kant staat door de kuitblessure, maar volgens de eerste berichten in de Spaanse sportkranten staat hij mogelijk een maand aan de kant. Het zou betekenen dat trainer Zinedine Zidane geen beroep op hem kan doen in het tweeluik met Liverpool in de kwartfinale van de Champions League en ook El Clásico op 10 april tegen Barcelona is in gevaar.

Ramos laat op Instagram weten hoe zijn blessure is ontstaan. 'Ik voelde me net een paar dagen beter, maar pech speelt ook een rol in het voetbal en in het leven. Na de wedstrijd van gisteravond bleef ik op het veld om nog wat werk te doen en voelde ik wat in mijn linkerkuit.' Tests wezen uit dat de schade serieus is. En doet doet pijn. 'Ik kan het team nu niet helpen in deze vitale wedstrijden.'

Het is een nieuwe tegenvaller voor Real, dat dit seizoen in achttien wedstrijden al geen beroep kon doen op Ramos. Dat terwijl de routinier nog altijd enorm belangrijk is voor de ploeg van Zidane, zo wezen de wedstrijden zonder hem uit. In de twintig duels kwam de defensieleider wel in actie. Daarin scoorde hij vier keer. Het contract van Ramos loopt na dit seizoen af.

Eerstkomende duels Real Madrid


Za 3 apr. 2021

Di 6 apr. 2021

Za 10 apr. 2021

Wo 14 apr. 2021

Wo 21 apr. 2021

Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.