Duitsland zette zichzelf voor schut tegen Noord-Macedonië, maar verder hebben de grote voetballanden woensdagavond geen fout gemaakt in de WK-kwalificatiereeks. Bij Spanje vielen er mooie goals, terwijl bij Engeland John Stones ontsnapte aan een rol van schlemiel.

Spanje
3 - 1
Kosovo
Kosovo

Sergio Ramos is hard op weg naar het record van speler met meeste interlands, maar Luis Enrique liet de verdediger zaterdag niet meedoen tegen Georgië (1-2 overwinning) en zette Ramos ook woensdag tegen Kosovo weer op de bank. Deze keer mocht de mandekker wél invallen, waardoor de teller toch weer in beweging kwam. Ramos staat nu op 180 interlands en is nog vier duels van het record van de Egyptenaar Ahmed Hassan verwijderd.

Vanaf de kant had Ramos in de eerste helft twee Spaanse goals gezien. De doelpunten van Dani Olmo en Ferran Torres waren allebei bijzonder fraai, maar de aansluitingstreffer van Besar Halimi was nog net wat spectaculairder. De Spaanse doelman Unai Simón kwam ver zijn doel uit, verspeelde de bal en zag Halimi van ruime afstand raak schieten (zie video onder). Zo werd het even zweten voor Spanje, maar Gerard Moreno bracht de marge al vrij snel weer terug naar twee.

Luis Enrique kende nog een allesbehalve ideale voorbereiding op het duel:

Griekenland
Griekenland
1 - 1
Georgië
Georgië

Het Griekenland van John van 't Schip begon de WK-kwalificatiecyclus met een knap gelijkspel tegen Spanje (1-1), maar slaagde er na een 2-1 oefenzege op Honduras niet in om de goede start een vervolg te geven. Het gelijkspel tegen Georgië leverde weliswaar hetzelfde op als tegen Spanje (een punt), maar voelde toch veel minder lekker. Kort nadat VVV-spits Giorgos Giakoumakis in de ploeg was gekomen voor Willem II-aanvaller Vangelis Pavlidis vielen de doelpunten: Griekenland kwam op voorsprong via een eigen goal van Otar Kakabadze en zag Khvicha Kvaratskhelia voor de gelijkmaker zorgen.

Polen

Stones maakte in een mindere periode in zijn loopbaan te veel individuele fouten en werd daardoor ook een tijdje niet opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg. Hij leek deze onzekerheid in een sterk seizoen bij Manchester City van zich te hebben afgeschud, maar woensdag ging het tegen Polen toch weer mis. Dat resulteerde bijna in vervelend puntenverlies voor de Engelsen, tot Harry Maguire opstond als de redder in nood. Na zijn winnende goal zocht hij Stones, die de bal met het hoofd had teruggelegd, op voor een innige omhelsing.

Engeland had in de eerste helft weinig last van het Robert Lewandowski-loze Polen en nam de leiding via een benutte strafschop van Harry Kane, die daarmee zijn tiende penaltygoal voor Engeland maakte. Door het gestuntel van Stones in de tweede helft kwam Polen langszij. Stones verspeelde de bal vlak voor het eigen strafschopgebied aan Jakub Moder, die het speeltuig terug kreeg van Arek Milik en de 1-1 binnenschoot. Zo dreigde een misstap, maar na terugleggen van Stones schoot Maguire zes minuten voor tijd de 2-1 binnen.

Frankrijk

Frankrijk weet in deze WK-kwalificatiecampagne nog niet te overtuigen. Na het gelijkspel tegen Oekraïne en de plichtmatige zege op Kazachstan hoopten de supporters tegen Bosnië-Herzegovina wat meer vermaakt te worden, maar dat gebeurde niet. Gewonnen werd er wel: een kwartier in de tweede helft kreeg Antoine Griezmann veel vrijheid en kopte hij op aangeven van Adrien Rabiot raak. Griezmann staat met 35 doelpunten nu vierde op de Franse topscorerslijst aller tijden.