Bayern mist Lewandowski in topduels door wekenlange absentie

Reacties

Bayern München moet het de komende vier weken in een serie topwedstrijden stellen zonder Robert Lewandowski. De Poolse topspits keerde met schade aan de rechterknie terug naar München nadat hij bij de Poolse nationale ploeg een blessure opliep tegen Andorra. 

Bayern mist Lewandowski in topduels door wekenlange absentie
© Pro Shots

Daarmee is Lewandowski veel langer uitgeschakeld dan in eerste instantie gedacht. De Poolse voetbalbond stelde eerder namelijk nog dat de schade mee zou vallen en dat de topschutter slechts vijf tot tien dagen nodig zou hebben om te herstellen. De topwedstrijd tegen RB Leipzig van aanstaande zaterdag zou daarmee een race tegen de klok worden, maar in plaats daarvan mist Lewandowski nog veel meer topwedstrijden.

Niet alleen moet Lewandowski de interland van Polen tegen Engeland missen en de Bundesliga-topper van Bayern tegen RB Leipzig. De komende vier weken speelt de Rekordmeister ook de kwartfinales in de Champions League tegen Paris Saint-Germain en competitiewedstrijden tegen Union Berlin, VfL Wolfsburg, Bayer Leverkusen en FSV Mainz 05. Een tegenvaller van jewelste dus voor Lewandowski, die voor Bayern aan een ongekend productief seizoen bezig is. Hij maakte 42 goals in 36 wedstrijden.

Lewandowski liep de blessure op tegen Andorra en dat leidde tot een felle discussie in Polen. Sportjournalist Michal Kolodziejczyk stelde dat het onverantwoord en extreem stom was om de spits van Bayern op te stellen tegen een tegenstander waarvan je ook zonder Lewandowski mogelijk wel zou winnen. 'Lewandowski zou geen doelpuntenrecord hebben gebroken zonder het spelen tegen kleine landen. Een speler in vorm wil spelen en heeft daartoe ook het recht', reageerde Zbigniew Boniek namens de Poolse voetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.