Ramos als invaller: 'Dit is niet mijn beslissing geweest'

Reacties

De situatie van Sergio Ramos bij de nationale ploeg houdt de gemoederen bezig in Spanje. De aanvoerder zat voor het eerst in zijn interlandcarrière twee wedstrijden op rij op de bank.

Ramos als invaller: 'Dit is niet mijn beslissing geweest'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
3 - 1
Kosovo
Kosovo

Afgelopen week werd Ramos tegen Griekenland na een helft gewisseld, tegen Georgië hield bondscoach Luis Enrique hem zelfs helemaal aan de kant en ook in het duel met Kosovo van woensdagavond stond de recordinternational niet in de basis. Pas in de 86ste minuut mocht hij opvallend genoeg nog wel invallen voor Eric García.

Het had er alle schijn van dat Enrique zijn aanvoerder simpelweg een extra interland gunde voor zijn indrukwekkende totaal: Ramos staat nu op 180 wedstrijden voor La Roja. Spaanse media concluderen dat het vooral ook een gebaar was om een conflict met Ramos te vermijden. De Real Madrid-verdediger baalde van zijn tweede reservebeurt op rij, iets wat hem in zestien jaar als international nog nooit was overkomen.

Enrique haalde de fitheid van Ramos aan als reden. De 35-jarige verdediger miste de eerste maanden van 2021 immers door een meniscusblessure. 'Sergio komt net terug van een blessure. Het was een technische beslissing, ik heb besloten dat anderen zouden spelen. Sergio is een leider in alle opzichten, hij verdient het om alle records te breken, maar ik heb nu gekozen voor spelers die er op dit moment beter voor staan', zei de bondscoach achteraf op de Spaanse televisie.

Enrique werd vervolgens gevraagd of het niet wat denigrerend was om Ramos voor vier minuten te laten opdraven. 'Het interesseert me niet welk signaal dat afgeeft. Ik denk alleen aan het team. Alles wat ik beslis over Ramos levert toch wel kritiek op', reageerde de trainer, die vervolgens nog eens benadrukte dat de fysieke gesteldheid van Ramos het belangrijkste argument was om hem niet op te stellen.

De uitleg van Enrique komt echter niet helemaal overeen met die van Ramos. De captain gaf aan geen last meer te hebben van zijn blessure. 'Ik voel me goed. Dit is niet mijn beslissing geweest, maar die van de trainer. Het is altijd belangrijk om wedstrijden te spelen, of het nu om een aantal minuten gaat of om een hele wedstrijd.'

Door de zege op Kosovo heeft Spanje zich in ieder geval weer aan kop van Groep B in de WK-kwalificatie genesteld. De optredens van debutanten als Pedro Porro en Pedri bieden de Spanjaarden ook hoop richting het EK. Enrique heeft voor zijn selectie een aantal lastige keuzes te maken, maar zal ook zijn relatie met Ramos moeten managen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep B WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
8
6
1
1
15-5
+10
19
2
Zweden
8
5
0
3
12-6
+6
15
3
Griekenland
8
2
4
2
8-8
0
10
4
Georgië
8
2
1
5
6-12
-6
7
5
Kosovo
8
1
2
5
5-15
-10
5
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Spanje
Meer over Spanje
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.