Niet Qatar, maar Real Madrid-stadion decor van Superclásico

Reacties

De return van de Copa Libertadores-finale tussen River Plate en Boca Juniors wordt afgewerkt in Estadio Santiago Bernabéu, het stadion van Real Madrid. Dat heeft de CONMEBOL bekendgemaakt. De wedstrijd wordt op zondag 9 december afgewerkt.

Niet Qatar, maar Real Madrid-stadion decor van Superclásico

Real zou zijn fiat al hebben gegeven en ook de FIFA en de voetbalbonden van Zuid-Amerika (CONMEBOL) en Spanje (RFEF) zijn inmiddels akkoord. Het speelschema van De Koninklijke laat ruimte voor een wedstrijd op 9 december. De Madrilenen spelen dat weekend in La Liga uit tegen Huesca.

Eerder leek Qatar, mede door de banden van hoofdsponsor Qatar Airways met de CONMEBOL, de beste papieren te hebben. Woensdag kwam naar buiten dat de organisator van het WK 2022 de wedstrijd voor vele miljoenen wilde binnenhalen met het Khalifa International Stadium in Doha als beoogde locatie. De CONMEBOL heeft dus bedankt voor die optie, zoals ook Asunción (Paraguay) en Miami (Verenigde Staten) van de baan zijn als mogelijke locatie.

De return zou eigenlijk afgelopen zaterdag worden gespeeld in Estadio Monumental, de thuishaven van River Plate. Na een aanval op de spelersbus van Boca besloot de CONMEBOL echter de Superclásico uit te stellen. Aanvankelijk leek het Argentijnse onderonsje zondag wel door te gaan, maar Boca weigerde te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.