'Qatar haalt voor miljoenen tweede Copa-duel binnen'

Reacties

De kans is groot dat de return in de finale van de strijd om de Copa Libertadores tussen River Plate en Boca Juniors wordt afgewerkt in Qatar. Argentijnse media melden woensdag dat de optie-Doha momenteel het meest concreet is.

'Qatar haalt voor miljoenen tweede Copa-duel binnen'

De Zuid-Amerikaanse confederatie CONMEBOL onderhoudt een goede relatie met Qatar. Die heeft er al tot geleid dat de WK 2022-organisator volgend jaar welkom is op het toernooi om de Copa América. Naar verluidt heeft Qatar een bedrag van tien miljoen euro beschikbaar gesteld voor River Plate en Boca Juniors, waarvan ook een percentage gaat naar de CONMEBOL. De beoogde locatie is het Khalifa International Stadium.

Door de tweede ontmoeting tussen River Plate en Boca Juniors ging afgelopen zaterdag een streep, nadat in de aanloop naar de wedstrijd in El Monumental fans van River Plate de spelersbus van Boca Juniors bekogelden. Het duel werd verplaatst naar zondag, maar ook op die dag werd er niet gespeeld.

Dinsdag oordeelde de CONMEBOL dat het duel niet in Argentinië mag worden gespeeld. Boca Juniors kondigde toen bij monde van voorzitter Daniel Angelici nogmaals aan dat River Plate gediskwalificeerd zou moeten worden. Omdat River Plate of Boca Juniors op 18 december moet instromen in de halve finale van het WK voor clubs is enige haast geboden.

De eerste ontmoeting tussen Boca Juniors en River Plate eindigde in een gelijkspel: 2-2.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.