'Niet agressieve' Koninklijke roder en roder onder Mourinho

Woensdagavond werkte Real Madrid in het bekerduel verder aan de rode kaartenlast onder de onder druk staande trainer José Mourinho. Doordat zowel Fábio Coentrão als Angel di María (foto onder) werden weggestuurd staat de teller inmiddels op dertig uitsluitingen sinds Mourinho in 2010 trainer werd.

'Niet agressieve' Koninklijke roder en roder onder Mourinho

Van die dertig rode kaarten werden er zeven genoteerd tijdens dit seizoen. Coentrão was eerder als bankzitter in de competitiewedstrijd tegen Getafe al weggestuurd, terwijl ook Antonio Adán, Álvaro Arbeloa, Kaká en Sergio Ramos al voortijdig richting kleedkamer moesten. Ramos is met vijf rode kaarten in de laatste drie seizoenen grootaandeelhouder in de Mourinho-periode. Met vijftien rode kaarten sinds zijn debuut voor Real in 2005 is de 26-jarige verdediger bovendien recordhouder aller tijden van De Koninklijke. In 2012 achterhaalde hij voormalig aanvoerder Fernando Hierro, die in zijn carrière voor Real dertien keer rood kreeg.

AgressiefDesondanks vindt assistent-trainer Aitor Karanka dat de spelers van Real Madrid er met hun speelstijl niet om vragen. 'Vier rode kaarten tijdens deze maand? Je moet zelf maar kijken en je conclusies trekken. Ik vind niet dat onze spelers agressief zijn.'

Hoewel er nog een hele seizoenhelft te gaan is heeft Real het record van rode kaarten in één jaargang nog niet in zicht. In 2010/11 verzamelde de regerend landskampioen twaalf rode kaarten, in 2011/12 elf.

In de Primera División zijn er dit seizoen overigens nog drie clubs die meer rode kaarten pakten dan Real. Spelers van Espanyol en Sevilla werden in officiële wedstrijden al negen keer van het veld gestuurd. Die van Valencia acht keer. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen