Real Madrid ontzenuwt geruchten: Mourinho blijft aan

José Mourinho blijft ondanks de enorme kritiek op zijn functioneren aan als trainer van Real Madrid. Dat maakte de club tijdens een speciaal ingelaste persconferentie bekend.

Real Madrid ontzenuwt geruchten: Mourinho blijft aan

Mourinho stond onder druk vanwege de teleurstellende resultaten. In de competitie staat De Koninklijke al vijftien punten achter op koploper Barcelona. Bovendien bedraagt het gat met de nummer twee, rivaal en stadgenoot Atlético Madrid, liefst zeven punten. Vorig seizoen werd Real nog kampioen door aartsrivaal Barcelona achter zich te houden.

In de Champions League treft Real in de achtste finale Manchester United, terwijl in de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey Málaga of Barcelona de opponent zal zijn.

In zijn tijdperk bij Real is Mourinho tot op heden nooit onbesproken geweest. Hij wakkerde de rivaliteit met Barcelona regelmatig aan met zijn uitspraken tijdens persconferenties. De geruchten over een ontslag van Mourinho volgden enkele dagen nadat de stroom berichten over een vertrek van de Portugees een toevlucht had genomen.

Zo berichtte de toonaangevende sportkrant Marca dat Sergio Ramos, Iker Casillas en Xabi Alonso hadden geëist dat Mourinho diende te vertrekken, omdat zij anders zelf zouden opstappen. Real voelde zich geroepen die berichtgeving middels een statement te ontkrachten. 'Allemaal onzin', zo meldde voorzitter Florentino Perez. 'Het zijn allemaal leugens, die veelzeggend zijn voor het gebrek aan respect richting Mourinho en de club.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen