Blunder Adán en rode kaarten deren Real Madrid niet

Een blunder van Antonio Adán en twee rode kaarten hebben voor Real Madrid het sluitstuk van het drieluik met Valencia verpest. Maar de plaats in de halve finale van de Copa del Rey kwam niet in gevaar (1-1).

Real Madrid had zich vorige week in een goede uitgangspositie gemanoeuvreerd door Valencia in de eerste van drie ontmoetingen op een 2-0 nederlaag te trakteren. Het succes in de heenwedstrijd kreeg zondag een vervolg in de Primera División. Valencia kreeg in het eigen Mestalla met 5-0 klop.

Een vergelijkbare afstraffing bleef Valencia bespaard in de return. De ploeg van trainer Ernesto Valverde kwam op slag van rust nog wel op een achterstand. Karim Benzema (foto) profiteerde van een misrekening van Ricardo Costa en prikte de bal beheerst achter keeper Vicente Guaita.

Dat Valencia met een gelijkspel afscheid nam van het toernooi om de Copa del Rey was mede te danken aan Adán. De Madrileense doelman, die na een kwartier was ingevallen voor de geblesseerde Iker Casillas, ging kort na rust pijnlijk in de fout bij een vrije trap van Tino Costa.

Voor Real Madrid bleef het bij de ene tegentreffer. Met een man minder - Fábio Coentrão was kort na rust met zijn tweede gele kaart van het veld gegaan – bleef de ploeg van trainer José Mourinho overeind.

Toch zal de Portugese coach niet echt gelukkig zijn geweest. Naast Casillas en Coentrão haalde Angel di María het einde van de wedstrijd niet. De Argentijnse aanvaller kreeg een rode kaart wegens natrappen.

Real Madrid wacht in de halve finale Barcelona of Malága. Die twee ploegen staan donderdag na de 2-2 in de eerste wedstrijd tegenover elkaar.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.