Neymar nadert topvorm met goal, twee assists en een 'heel mooi gebaar'

Reacties

Paris Saint-Germain sloot de groepsfase van de Champions League af met een ruime zege op Galatasaray (5-0) en Neymar was de blikvanger aan Franse kant. Dat de aanvaller Edinson Cavani de kans gaf om met een late penalty een doelpuntje mee te pikken, bewijst volgens Thomas Tuchel dat zijn sterrenensemble als één team samenwerkt in de jacht op Europese glorie.

Neymar nadert topvorm met goal, twee assists en een 'heel mooi gebaar'
© Pro Shots

Cavani zit in een vervelende periode bij PSG, waar zomeraankoop Mauro Icardi dit seizoen de eerste spits is. Dat betekent dat Cavani, de topscorer aller tijden van de Franse topclub, op de bank terecht is gekomen. Ook tegen Galatasaray kwam de Uruguyaan niet aan de aftrap, maar kort na de 4-0 mocht hij invallen voor Icardi. Cavani was duidelijk op zoek naar een doelpuntje.

Neymar hielp zijn ploeggenoot daar kort voor het einde bij. De Braziliaan had met een doelpunt en twee assists al een groot aandeel gehad in de ruime voorsprong van PSG en kreeg na een overtreding van Ryan Donk de kans om een tweede treffer te maken. Neymar gaf de bal echter aan de spits in nood en zag Cavani vanaf de strafschopstip het slotakkoord verzorgen.

'Het was een heel mooi gebaar van Neymar', zei Tuchel na afloop. 'Iedereen kan zien dat hij een erg gevoelige jongen is. Hij gaf de bal aan Edi en dat is een goed teken voor dit team. Neymar was afgelopen weekend tegen Montpellier al ontzettend goed en ontzettend belangrijk voor ons en nu was hij weer beslissend. Hij wordt steeds beter en vindt zijn oude vorm terug. Het gaat nu allemaal even wat gemakkelijker voor hem.'

Tuchel was ook blij voor Cavani, die vermoedelijk bezig is aan zijn laatste seizoen bij PSG. 'Cavani mist ritme', zei de coach. 'Dat is mijn schuld, maar ook de schuld van blessures. Het was heel belangrijk voor hem om te scoren. Het is de beste manier om vertrouwen te winnen en ik ben heel blij voor hem.'

Mbappé
Naast Neymar en Cavani trok ook Kylian Mbappé de aandacht. De twintigjarige aanvaller was net als Neymar goed voor twee assists en een goal en met zijn treffer, de 4-0, bereikte Mbappé de mijlpaal van honderd doelpunten voor zijn clubs. Hij scoorde 27 keer voor AS Monaco en 73 keer voor PSG. De grens van honderd goals in zijn loopbaan (inclusief interlands) bereikte Mbappé afgelopen zomer al.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.