Newcastle bijt zich bij kansenregen stuk op Bournemouth en uitblinker Neto

Newcastle United heeft zaterdag voor de zesde wedstrijd op rij niet gewonnen in de Premier League.The Magpies waren in eigen huis oppermachtig tegen Bournemouth, maar hielden slechts een punt over aan de ontmoeting met The Cherries.

Newcastle United
1 - 1
AFC Bournemouth

Met Sven Botman op de bank hoopte Newcastle United zaterdag het tij in de Premier League te keren na vijf wedstrijden op rij zonder zege. The Magpies speelden vier keer gelijk en verloren van Liverpool. In de eerste helft werd Bournemouth-doelman Neto meerdere keren aan het werk gezet, maar niet gepasseerd.

De voormalig keeper van Barcelona keerde meerdere doelpogingen van de thuisploeg en werd nog twee keer door de paal gered bij inzetten van Joelinton en Kieran Trippier. Waar Bournemouth in de eerste helft vooral moest tegenhouden, daar kwamen de bezoekers op St. James' Park na een uur spelen verrassend aan de leiding: Philip Billing volleerde geheel tegen de verhoudingen in de 0-1 binnen.

De voorsprong bleef niet lang staan. Al twee minuten na de openingsgoal ging de bal op de stip voor Newcastle. Jefferson Lerma kreeg de bal tegen de hand bij een voorzet van Trippier. Alexander Isak ontfermde zich over de strafschop en passeerde uitblinker Neto.

Newcastle hoopte door te drukken, maar Neto kreeg tot teleurstelling van St. James' Park na de goal van Isak niet veel meer te doen, ondanks het veldoverwicht van Newcastle. Ook het inbrengen van stormram Chris Wood resulteerde niet in een tweede treffer. De formatie van manager Eddie Howe bezet door het vijfde gelijkspel van dit seizoen de tiende plaats in de Premier League.