Neres swingt, faalt en maakt ruzie bij Olympische ploeg Brazilië

Reacties

David Neres heeft zaterdagmiddag tijdens een oefenwedstrijd van de Olympische ploeg van Brazilië meerdere gezichten getoond. Hij gaf tegen Zuid-Korea Onder-23 (3-1 winst) de tegengoal weg, bereidde twee treffers van De Goddelijke Kanaries fraai voor, verprutste een grote mogelijkheid én ontsnapte aan een rode kaart.

Neres swingt, faalt en maakt ruzie bij Olympische ploeg Brazilië
© Pro Shots

In eerste instantie waren Neres en Ajax-ploeggenoot Antony opgeroepen voor de oefentrip van Brazilië Onder-23, maar laatstgenoemde moest afhaken. De zomeraanwinst van de Amsterdammers liep vlak voor de interlandperiode tegen FC Utrecht een spierblessure op, moest halverwege gewisseld worden en meldde zich eerder deze week af. Een paar dagen eerder was PSV-talent Mauro Júnior al opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Pedrinho (Benfica), donderdag werd ook spits Danilo (door FC Twente gehuurd van Ajax) alsnog aan de selectie toegevoegd.

En dus had Brazilië Onder-23 een behoorlijk Eredivisie-tintje, al begon zaterdagmiddag alleen Neres in de basis. De Ajacied speelde in de zevende minuut al een negatieve hoofdrol bij de 1-0 voor Zuid-Korea. Hij probeerde bij de achterlijn de bal binnen de lijnen te houden om een corner te voorkomen (hij slaagde daar ook in) maar leverde het speeltuig daarmee in bij een tegenstander. Een paar tellen later zag Lee Dong-Gyeong hoe zijn schot via Lyanco in het doel verdween. Kort voor rust toonde Neres zich wederom, dit keer in positieve zin. Hij gaf de bal heerlijk voor en zag hoe Rodrygo de bal tegen de keeper werkte, waarna Hertha BSC-spits Matheus Cunha de rebound wél binnenschoot: 1-1.

Waar Neres in de eerste helft dus al twee gezichten toonde, gold dat zeker ook in het tweede bedrijf. Al na een paar minuten ontsnapte hij aan rood: hij kreeg het aan de stok met een tegenstander, de twee deelden allebei wat kopduwtjes uit, maar kwamen weg met geel. Niet veel later had Neres de 2-1 op zijn schoen, maar vanuit een bijzonder kansrijke positie schoot hij de bal in het zijnet.

Eerherstel
Daarmee leek het al met al een matige middag te worden voor Neres, maar er volgde eerherstel. Na een schitterende actie en een combinatie met rechtsback Emerson krulde hij de bal met links richting de verre hoek. De keeper kreeg er zijn hand nog net tegenaan, waarna Real Madrid-talent Rodrygo de 2-1 kon binnenlopen. Na een prachtige combinatie met Matheus Cunha verzorgde Reinier (door Real verhuurd aan Borussia Dortmund) het slotakkoord.

In de slotfase kwamen ook de twee andere Eredivisionisten nog binnen de lijnen: Danilo en Mauro Júnior vielen in de 87ste minuut in voor Matheus Cunha en Rodrygo. Brazilië Onder-23 speelt in deze interlandperiode ook nog tegen de leeftijdgenoten van Egypte, dat duel is dinsdag. De ploeg komt komende zomer uit op de Olympische Spelen in Tokio, die vanwege de coronacrisis een jaar zijn uitgesteld. De Braziliaanse talenten verdedigen daar hun titel, want in 2016 pakte het thuisland tijdens de Spelen in Rio de Janeiro het goud.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.