Neres en Antony opgeroepen voor Olympisch elftal

Reacties

David Neres en Antony gaan in november op pad het met Olympisch elftal van Brazilië. Het aanvallende duo van Ajax is opgeroepen door coach André Jardine.

Neres en Antony opgeroepen voor Olympisch elftal
© Pro Shots

Het Braziliaanse elftal plaatste zich aan het begin van dit jaar al voor de Olympische Spelen van Tokyo, die door de coronacrisis een jaar zijn opgeschoven. In voorbereiding op het toernooi in de zomer van 2021 speelt Brazilië enkele oefenduels, waarvoor Neres en Antony dus zijn opgeroepen. Antony was aan het begin van dit jaar al van de partij tijdens het kwalificatietoernooi en scoorde eenmaal, Neres kwam niet eerder uit voor het Olympisch elftal. Hij debuteerde echter al wel in de hoofdmacht van de Seleçao.

Het Olympisch elftal van Brazilië, voor spelers onder de 23 jaar, speelt op 13 november tegen de leeftijdsgenoten van Saoedi-Arabië, drie dagen later is Egypte de tegenstander voor het Olympisch elftal.

De Brazilianen zijn straks in Japan de titelverdediger, in 2016 werd in eigen land de gouden plak gewonnen. Duitsland werd in de eindstrijd na penalty's verslagen, Neymar maakte toen de beslissende strafschop. Nederland is volgend jaar als voetbalelftal aanwezig op de Spelen, het vrouwenelftal plaatste zich via de prestaties op het WK van 2019 voor het eindtoernooi. De Leeuwinnen werden tweede, de finale ging verloren tegen de Verenigde Staten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

David Neres speelde afgelopen woensdag nog 74 minuten mee in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool. Antony ontbrak in dat duel. Komende zaterdag speelt Ajax alweer tegen VVV-Venlo.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van VVV-Venlo - Ajax?
  • 7% Zege VVV-Venlo (42 stemmen)
  • 7% Gelijkspel (46 stemmen)
  • 86% Zege Ajax (537 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Meer Neres
Meer over Neres
Meer Antony
Meer over Antony
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.