Nederlandse coach Van Leeuwen gaat aan de slag in Oekraïne

Reacties

Patrick van Leeuwen is aangesteld als de nieuwe coach van Zorya Luhansk. De 52-jarige trainer begint aan zijn tweede Oekraïense uitdaging.

Nederlandse coach Van Leeuwen gaat aan de slag in Oekraïne
© Imago

Van Leeuwen was vanaf begin 2006 zeven jaar actief bij Shakhtar Donetsk. Bij die club fungeerde hij als hoofd jeugdopleiding, nadat hij al de nodige ervaring had opgedaan in de jeugdopleiding van Feyenoord. In de voorbije jaren ontwikkelde Van Leeuwen zich als trainer. Hij begon aan het vorige seizoen als hoofdtrainer van Maccabi Tel Aviv, waar hij in oktober vertrok.

Zorya Luhansk stond vierde toen de Oekraïense competitie vorig seizoen na achttien speelrondes werd stilgelegd vanwege de Russische inval. In de zes voorgaande seizoenen eindigde de club ook telkens als derde of vierde in de Premier Liga. Het is vanwege de oorlogssituatie nog onduidelijk wanneer de Oekraïense competitie exact weer wordt opgestart. Wel is vanuit de voetbalbond al de verwachting uitgesproken dat in augustus aan het nieuwe seizoen begonnen kan worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.