'Nederlandse trainer haalt oude bekende Kuwas naar Israël'

Reacties

Het lijkt erop dat Brandley Kuwas komend seizoen actief zal zijn in de UEFA Conference League. De aanvaller staat op het punt zich te verbinden aan Maccabi Tel Aviv.

'Nederlandse trainer haalt oude bekende Kuwas naar Israël'
© Pro Shots

De nu 28-jarige Kuwas speelde in de jeugdopleiding bij AZ, maar brak bij FC Volendam door in het betaald voetbal. In 2015 pikte Excelsior hem op, na een goed jaar verkaste hij naar Heracles Almelo, waar hij eveneens uitgroeide tot sterkhouder. In drie seizoenen tijd was hij bijvoorbeeld goed voor 21 goals in de Eredivisie, waarmee hij een lucratieve transfer verdiende.

Kuwas ging naar Al Nasr, uit de Verenigde Arabische Emiraten. In januari 2021 werd hij door die club verhuurd aan Al Jazira, de club van de Nederlandse trainer Marcel Keizer. Daar was Kuwas in twaalf duels goed voor drie goals. Nu staat hij voor een transfer naar Israël. Sports weet namelijk te melden dat Kuwas inmiddels zelfs geland is in het land.

Hij staat voor een overstap naar Maccabi Tel Aviv, dat vorig seizoen tweede werd in Israël en de beker won. De ploeg van de Nederlandse trainer Patrick van Leeuwen komt uit in de Conference League, in de poulefase zijn Alashkert, HJK en LASK Linz.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.