Oekraïense competities gaan ondanks oorlog snel weer beginnen

Reacties

Het Oekraïense profvoetbal wordt in augustus al hervat, zo heeft Andriy Pavelko als president van de voetbalbond van Oekraïne aangekondigd. De hoop is dat voetbal voor afleiding kan zorgen in tijden van oorlog.

Oekraïense competities gaan ondanks oorlog snel weer beginnen
© Pro Shots

Pavelko heeft in een gesprek met Associated Press verteld dat hij toestemming heeft gekregen van president Volodymyr Zelensky om de profcompetities weer op te starten. De twee spraken onlangs over het belang van voetbal in deze zware tijd voor Oekraïne. 'Van de kinderen tot de ouderen, iedereen is gefocust op de oorlog. Iedere dag komt er weer nieuwe informatie over de hoeveelheid doden en de impact van de oorlog. We hebben besproken hoe krachtig voetbal kan zijn om mensen te helpen. Voetbal kan ons helpen weer aan de toekomst te denken', aldus Pavelko.

Met die motivatie is de beslissing genomen om in augustus vier profcompetities weer op te starten. Het gaat om de Oekraïense Premier League en de twee niveaus daaronder, plus de hoogste vrouwencompetitie. De competities werden in februari allemaal stilgelegd als gevolg van de Russische inval.

Pavelko heeft inmiddels ook met FIFA-baas Gianni Infantino en UEFA-president Aleksander Ceferin over de plannen gesproken. Hij rekent op de steun van de internationale voetbalbonden. Het is vooralsnog onduidelijk in welke regio's in Oekraïne de wedstrijden afgewerkt gaan worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.