Nederlands elftal in lege Johan Cruijff Arena tegen Polen en Italië

Reacties

Het Nederlands elftal speelt in september zonder publiek tegen Polen en Italië. De Nations League-wedstrijden worden in een lege Johan Cruijff Arena afgewerkt. De UEFA kondigde woensdag aan dat alle interlands in Europa tot en met 24 september zonder publiek worden gespeeld. Dat geldt ook voor de duels van Jong Oranje en de Oranje Leeuwinnen.

Nederlands elftal in lege Johan Cruijff Arena tegen Polen en Italië
© Pro Shots

'We hebben met z'n allen lang op deze wedstrijden moeten wachten. Het is heel mooi dat het interlandvoetbal weer begint, maar het is ook erg jammer dat hier geen publiek bij aanwezig kan zijn', reageert Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB.

'Het is wel begrijpelijk dat de UEFA hiervoor kiest, om geen onderlinge verschillen te laten ontstaan tussen de 55 landen waarin UEFA-interlands worden gespeeld. UEFA wil bij de Super Cup-wedstrijd op 24 september in Boedapest proefdraaien met beperkt publiek. Laten wij hopen dat we bij Nederland-Mexico op woensdag 7 oktober wel weer publiek kunnen ontvangen.'

Oranje speelt op vrijdag 4 september tegen Polen en op maandag 7 september tegen Italië. Interim-bondscoach Dwight Lodeweges is dan voor het eerst eindverantwoordelijk. Jong Oranje neemt het op 4 september op tegen Wit-Rusland (uit) en op 8 september tegen Noorwegen (thuis). De Leeuwinnen spelen op vrijdag 18 september een uitwedstrijd tegen Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.