Lodeweges interim-bondscoach na vertrek Koeman naar Barcelona

Reacties

Dwight Lodeweges fungeert tijdens de komende interlands van Oranje als interim-bondscoach. De KNVB moest snel handelen na het vertrek van Ronald Koeman naar Barcelona.

Lodeweges interim-bondscoach na vertrek Koeman naar Barcelona
© Pro Shots

De 62-jarige Lodeweges was sinds begin 2018 de rechterhand van Koeman. Eerder werkte de geboren Canadees als hoofdtrainer van onder meer FC Zwolle (toen nog zo geheten), FC Groningen, SC Cambuur en SC Heerenveen.

Oranje speelt op 4 september tegen Polen in de Johan Cruijff Arena en treft drie dagen later in hetzelfde onderkomen Italië. Beide interlands zijn in het kader van de Nations League, het toernooi waarin het Nederlands elftal in 2019 reikte tot de (verloren) finale.

In de interlandperiode die volgt na bovenstaande wedstrijden, treft het Nederlands elftal drie tegenstanders: tegen Mexico wordt geoefend op 7 oktober, Bosnië-Herzegovina (11 oktober) en wederom Italië (14 oktober) zijn de tegenstanders in de Nations League. Het is goed mogelijk dat de KNVB dan inmiddels een definitieve opvolger heeft gevonden voor de vertrokken Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.