NEC laat bekerheld Van Wermeskerken gaan

Reacties

Het dienstverband van Sai van Wermeskerken bij NEC blijft beperkt tot nog geen drie maanden. De 29-jarige verdediger verruilt de Nijmeegse club voor het Japanse Kawasaki Frontale. Van Wermeskerken keert zo terug naar zijn moederland.

NEC laat bekerheld Van Wermeskerken gaan
© Pro Shots

NEC legde Van Wermeskerken eind oktober na een korte proefperiode vast. De club zat toen krap in de verdedigers, omdat Brayann Pereira geblesseerd was geraakt en Bart van Rooij een schorsing uitzat. Van Wermeskerken sprak destijds al met NEC af dat hij in de winter transfervrij kon overstappen als een club uit Japan zich zou melden.

Van Wermeskerken, in het verleden actief voor onder meer SC Cambuur en PEC Zwolle, speelde in totaal zes wedstrijden. Vorige week viel hij nog in tegen Feyenoord, nadat Van Rooij een hoofdblessure had opgelopen. Woensdag stond Van Wermeskerken in de basis in het bekerduel met Go Ahead Eagles, waarin hij op weergaloze wijze de 2-0 maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch laat de club Van Wermeskerken nu gaan. Door de clausule in het contract moet NEC meewerken aan een vertrek van de rechtsback. De Nijmeegse club gaat niet meer de markt op voor een extra verdediger.

'Sai kon ons voor een korte periode helpen, zodat we de rechtsbackpositie weer dubbel bezet hadden', zegt technisch directeur Carlos Aalbers over het vertrek. 'Hij gaf toen al aan de ambitie te hebben om in Japan te gaan voetballen en daarom hebben we destijds afspraken gemaakt over een transfer in de winterstop. Sai heeft een belangrijke rol gespeeld in de korte periode dat hij hier was, waarvoor we hem willen bedanken!'

'Ik ben iedereen bij NEC ontzettend dankbaar voor de afgelopen drie maanden', zegt Van Wermeskerken zelf. 'Toen ik op mijn twaalfde meetrainde in de jeugd van N.E.C. werd het een wens om ooit voor het eerste elftal te spelen. Ik ben heel trots dat dat is gelukt, ondanks dat het uiteindelijk een kortere periode is geworden dan dat ik me er vooraf van had voorgesteld.'

Samenvatting: wereldgoal Van Wermeskerken
Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.