NEC bindt sterkhouder Proper langer aan zich

Reacties

Dirk Proper heeft zijn contract met NEC verlengd. De 22-jarige middenvelder ligt nu een jaar langer vast, tot de zomer van 2026. De Nijmeegse club is hierdoor niet meer genoodzaakt om Proper deze zomer te verkopen om nog geld aan hem over te houden.

NEC bindt sterkhouder Proper langer aan zich
© Pro Shots

NEC was al langer in gesprek met Proper over een langer verblijf. Ploeggenoot Calvin Verdonk sloeg een aanbieding van de club af, maar jeugdexponent Proper hapt wel toe. Hij verlengde begin 2023 al tot medio 2025 en plakt er nu een jaar aan vast.

'NEC heeft de afgelopen seizoenen enorme groei gemaakt en ik zie dat de club nog steeds doorgroeit', vertelt Proper op de clubsite. 'Met deze contractverlenging groei ik samen met de club verder. Dat kan enerzijds door volgend seizoen weer het NEC-shirt te dragen. Anderzijds kan ik de club helpen op het moment dat er deze zomer een interessante club komt en ze bereid zijn NEC een bedrag te betalen dat de club verder brengt.'

Vervolgstap
Ook technisch directeur Carlos Aalbers is blij met het nieuws. 'De ontwikkeling van Dirk toont de groei die de club doormaakt. Hij is een speler uit eigen opleiding op 22-jarige leeftijd die bepalend is, de aanvoerdersband draagt en vaste waarde is bij Jong Oranje. Dirk heeft altijd al aangegeven de club goed achter te willen laten. Nu hij een jaar langer vastligt, is zowel zijn als onze positie op de transfermarkt verstevigd. Het geeft Dirk én ons de ruimte om een weloverwogen beslissing te nemen over de vervolgstap.'

Proper debuteerde in 2019 als zeventienjarige in de Keuken Kampioen Divisie namens NEC en speelde tot nu toe 133 wedstrijden voor de club. Afgelopen seizoen ontwikkelde hij zich goed met zeven goals en vier assists in 33 duels. Er is veel belangstelling voor Proper, maar concreet is dat nog niet. Clubs in binnen- en buitenland houden hem in de gaten. De verlenging van zijn contract wil dan ook niet zeggen dat Proper hoe dan ook bij NEC blijft.

Lees op VI PRO meer over de aanstaande transferdrukte bij NEC:

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.